Warmtepomp Cadier en Keer

Nederland moet van het gas af. De oude en vertrouwde cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is het kiezen voor gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Nederlanders moeten overstappen naar een alternatieve bron. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Aan de hand van de tips van onze experts vind je handige info aangaande een warmtepomp in Cadier en Keer. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle onmisbare info en tips en ontdek de meest vakkundige installateur in Cadier en Keer!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Cadier en Keer? Door onze experts bekijk je nuttige adviezen. Selecteer een item uit onze FAQ en bekijk meteen bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Cadier en Keer?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Cadier en Keer?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Cadier en Keer

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is behoorlijk pittig. Daardoor is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Cadier en Keer onmisbaar. De zoektocht naar een bekwame expert doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Eneco systeem). Waar vind ik een competente warmtepomp-installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema tref je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron De kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.350 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €5.500 – €6.500 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardbron €13.000 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €19.500 of extra 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. MV (lucht-lucht) systeem neemt warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Cadier en Keer.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in aanzienlijk woongenot. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de regel zijn er twee type systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Middelburg.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €5.500 – €21.000 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een full-electric oplossing. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende model is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Cadier en Keer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Cadier en Keer

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Cadier en Keer vast te stellen.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1000 €1800 6 jaar
Lucht-water €4000 €2100 €2200 8,5 jaar
Bodem-water €14200 €4600 €2800 14,5 jaar
Water-water €17300 €5800 €4300 15 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Eijsden-Margraten?
In 2030 moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan zullen veel huizen overschakelen op duurzame energie (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Eijsden-Margraten) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Dit is een historische subsidieregeling. Soms krijg je 20% tot 50% van de kostprijs. Advies: subsidie warmtepomp Cadier en Keer kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1650 – €4000. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen krijg je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een voorbeeld: de Carrier 30RQS-100B staat gelijk tot €7.550,00 subsidie en aangaande de Danfoss DHP-L Opti Pro+ 17 krijg je subsidie tot €3.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Cadier en Keer

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze verbruiken nog wel het nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar een energieneutrale woning. Vind alles uit over warmtepomp in Vledder plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) en combineert dat met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit gebeurt met ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2900 tot €4400. Het stroomverbruik is aanzienlijk: als basis neem je +/- €265 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen