Warmtepomp Creil

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De gebruikelijke CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. In slechts enkele jaren is het laten installeren van een gasgestookt systeem volledig uitgesloten. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen zullen zich oriënteren op een duurzamere oplossing. Het meest bekende alternatief van een gasgestookte ketel is een warmtepomp installatie. Met behulp van de info op deze pagina doorzoek je concrete informatie m.b.t. een warmtepomp in Creil. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Check alle relevante tips & tricks en bekijk de tarieven via een installateur uit Creil!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Creil? Door onze experts bekijk je handige tips & tricks. Klik op een onderwerp en je leest binnen no-time verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Creil?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Creil?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Creil

Overweeg jij de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is behoorlijk ingewikkeld. Daarom is een echte warmtepomp installateur in Creil aan te raden. De zoektocht naar een vakbekwame warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De installateur analyseert jouw huis, adviseert een geschikte pomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Hidros systeem). Hoe ben ik verzekerd van een officiële warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene licenties waar je op kunt letten:

 • KvINL certificaat

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema tref je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Niveau Bron Totale kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.450 35 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €4.500 – €6.000 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €14.500 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Grondwater €19.500 en meer 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, keuken en badkamer gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Flevoland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Creil.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Doorgaans onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Mildam.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de bodem, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €8.000 – €19.500 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Atag, Nefit, Intergas, Remeha, AWB). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een all-electric systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Creil

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Creil

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat is de prijs van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Uitsluitend de kostprijs van de pomp is niet erg volledig. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Creil te berekenen.

Bron warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €2000 €1800 6,5 jaar
Lucht-water €4200 €2400 €2300 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €5200 €3800 11 jaar
Water-water €17100 €5300 €5400 16 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Noordoostpolder?
In 2030 moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan zullen veel Nederlanders wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Noordoostpolder) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Creil geldt alleen op producten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1800 en €5450. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Carrier 30RQSY100B biedt €7.650,00 subsidie en voor de ECOTEQ MW 5 W/W is dit €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Creil

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Let op: deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Voorhout plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat kan dankzij de inwendige compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2800 tot €4700. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €400 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Flevoland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen