Warmtepomp Cromvoirt

Het gas wordt langzaam afgesloten. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. In slechts enkele jaren is het vervangen van een op gas verwarmde ketel bij wet verboden. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters zullen zich oriënteren op een duurzamere oplossing. De opvolger van de CV-ketel is een warmtepomp installatie. Geholpen door de info van onze specialisten achterhaal je tips en adviezen over een warmtepomp in Cromvoirt. Hoe werkt zo’n systeem? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Doorzoek alle praktische info en bekijk de tarieven via een installateur uit Cromvoirt!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Cromvoirt? Via onze specialisten ontdek je handige tips en adviezen. Selecteer een veelgestelde vraag en jij checkt ogenblikkelijk verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Cromvoirt?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Cromvoirt?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Cromvoirt

Ben jij er al mee bezig, het aanschaffen van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n apparaat is behoorlijk complex. Hierom is een degelijke warmtepomp installateur in Cromvoirt noodzakelijk. Het kiezen van een bedreven vakman is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman keurt jouw hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Hiseer systeem). Hoe herken je een competente installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die van belang zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema vind je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.450 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenunit €3.000 – €7.000 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €18.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Cromvoirt.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in een hoog rendement. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: CV-ketels op leeftijd kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Vaak zien we twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Milheeze.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.000 – €18.500 met installatie inbegrepen. Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een all-electric product. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Cromvoirt

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Cromvoirt

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de prijs van het systeem is eigenlijk maar het begin. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Cromvoirt vast te stellen.

Type warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1900 €1000 6 jaar
Lucht-water €4000 €1900 €2000 9 jaar
Bodem-water €15500 €4900 €2700 13,5 jaar
Water-water €18800 €5100 €4600 19 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Vught?
Eerdaags moeten we gasvrij wonen. De komende jaren zullen veel Nederlanders overschakelen op echt groene stroom (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Vught) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Cromvoirt is alleen aan te vragen voor producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2500 – €4400. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW heb je recht op honderd euro extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Carrier 30RQV-017CH geeft recht op €1.950,00 subsidie en bij de ECOTEQ MW 7 W/W ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Cromvoirt

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Zoek ook naar warmtepomp in Voorschoten plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit kan door een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2850 tot €4100. Wat betreft de energiekosten: houdt rekening met zo’n €385 per 12 maanden. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw