Warmtepomp Deest

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het aansluiten van een systeem op gas volledig uitgesloten. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Met z’n allen zullen we zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. Het meest gekozen alternatief van de oude ketels is de warmtepomp. Gebaseerd op de info op deze pagina lees je praktische informatie over een warmtepomp in Deest. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? Kan ik uit verschillende warmtepomp installateurs kiezen? Ontdek alle onmisbare tips en adviezen en kies een betrouwbare vakman / installateur in Deest!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Deest? Op deze pagina lees jij handige info. Klik op een onderwerp en ontdek ogenblikkelijk het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Deest?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Deest?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Deest

Iets voor jou, de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n systeem is vrij ingewikkeld. Om die reden is een vakkundige warmtepomp installateur in Deest onontbeerlijk. De keuze van een officiële installateur is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert checkt de hele woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Waterkotte systeem). Hoe ben ik verzekerd van een deskundige vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende contracten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Welk type moet ik laten installeren? In de praktijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Werkwijze Energiebron De kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.700 25 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Buitenlucht €3.000 – €6.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €14.000 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.000 of extra 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Deest.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Veelal zijn er twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Start je liever met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Nieuw Heeten.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, aarde of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €7.000 tot €21.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Atag). Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een volledig-elektrisch installatie. Het nadeel is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Deest

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Deest

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de kosten van het systeem geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Deest uit te werken.

Bron warmtepomp Kosten systeem Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €1300 €1400 4,5 jaar
Lucht-water €5000 €1500 €2300 8 jaar
Bodem-water €15500 €4300 €2500 12 jaar
Water-water €17200 €4800 €5100 16,6 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Druten?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. In de komende periode moeten veel huizen uitwijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente Druten) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een historische subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Deest is alleen van toepassing op systemen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2450 – €4650. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het model, het aantal KW en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Per extra KW krijg je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de CIAT EREBA 4H heeft €1.600,00 subsidie en met betrekking tot de Galletti ENE022WL heb je recht op €4.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Deest

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Aan de andere kant, deze installaties verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Jouw energienota naar €0,00. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Warten plaatsen.

Warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met standaard elektriciteit. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode tapwater verwarmen. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2900 en €4900. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €340 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen