Warmtepomp Delwijnen

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Dan is het kiezen voor een gasgestookt systeem niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Iedereen zal moeten investeren in een milieuvriendelijk alternatief. Een populair alternatief van de CV-ketel is het warmtepomp systeem. Door deze website lees je handige info aangaande een warmtepomp in Delwijnen. Hoe gaat het in z’n werk? Is het een prijzig systeem? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle onmisbare informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Delwijnen!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Delwijnen? Aan de hand van de info op deze pagina check je nuttige adviezen. Druk op een onderwerp en vind onmiddellijk alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Delwijnen?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Delwijnen?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Delwijnen

Overweeg jij de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is behoorlijk complex. Juist om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Delwijnen onmisbaar. De zoektocht naar een erkende warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur checkt de hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Kleventa systeem). Hoe kies ik een echte vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of Het merk/type warmtepomp erkend is.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Veelal kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.200 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Lucht van buiten €5.000 – €8.000 50 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Aardbron €15.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €20.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Delwijnen.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult aanzienlijk woongenot. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Doorgaans onderscheiden we twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Gaat jouw voorkeur uit naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Nieuw-Dordrecht.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of aarde. De investering ligt tussen de €5.000 – €20.000 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, Atag). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone type. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Delwijnen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Delwijnen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Delwijnen te ontcijferen.

Model warmtepomp Kosten systeem Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1800 €2000 6 jaar
Lucht-water €4900 €2400 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €14900 €4700 €4000 9,5 jaar
Water-water €17500 €4900 €4700 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Zaltbommel?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren moeten veel woningen overschakelen op echt groene stroom (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Zaltbommel) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het gaat om een historische subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Advies: subsidie warmtepomp Delwijnen kun je enkel aanvragen voor modellen die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1350 en €5900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW incasseer je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta AW 0071HT/S geeft recht op €2.950,00 subsidie en voor de Galletti ENE030WS ligt dit op €4.550,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Delwijnen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Waterlandkerkje plaatsen.

Warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht in combinatie met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via de inwendige compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2500 tot €4000. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €400 op de jaarafrekening. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen verbinden is het ideaal scenario om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen