Warmtepomp Deurne

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is straks verleden tijd. Binnen korte tijd is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels bij wet verboden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle inwoners zullen zich oriënteren op een duurzame verwarmingsbron. Het meest bekende alternatief van de oude ketels is een warmtepomp. Door de info op deze pagina doorzoek jij alle details betreffende een warmtepomp in Deurne. Wat heb ik allemaal nodig? Is het een prijzig systeem? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle bruikbare tips en adviezen en ontdek de meest vakkundige installateur in Deurne!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Deurne? Op deze pagina check jij nuttige adviezen. Klik op een van de onderwerpen en bekijk snel bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Deurne?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Deurne?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Deurne

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is behoorlijk ingewikkeld. Daarom is een deskundige warmtepomp installateur in Deurne aan te raden. De zoektocht naar een geoefende installateur is minstens zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De installateur keurt jouw hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Horos systeem). Waar vind ik een vakkundige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-certificaat

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Lid van UNETO-VNI?

  Controleer of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk type moet ik laten installeren? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Luchtstroom Vanaf €1.550 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Lucht van buiten €4.500 – €6.500 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €14.000 – 16.500 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €18.000 of meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het apparaat ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Deurne.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Doorgaans werken we met twee type systemen: standalone (all electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Nieuwediep.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, aarde of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €9.500 tot €18.000 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. De investering is vrij hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag, AWB). Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric systeem. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Deurne

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Deurne

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de prijs van het systeem geeft geen volledig beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Deurne uit te werken.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1300 €1500 4 jaar
Lucht-water €5100 €2000 €2400 8,5 jaar
Bodem-water €14100 €5200 €2500 10,5 jaar
Water-water €18500 €4600 €5700 18,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Deurne?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan gaan veel woningen uitwijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Deurne) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Advies: subsidie warmtepomp Deurne is alleen aan te vragen voor types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1050 – €5750. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Climaveneta AWR 0041TS DHW2 XE biedt €1.950,00 subsidie en aangaande de Galletti ENX033WL is dit €4.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Deurne

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Vind alles uit over warmtepomp in Wemeldinge plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) en combineert dat met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2600 – €4800. Onderschat niet de stroomkosten: die bedragen al gauw €345 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen