Warmtepomp Diessen

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De oude en vertrouwde cv-ketel is straks verleden tijd. Over een aantal jaar is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Nederlanders moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. De optie in plaats van een gasgestookte ketel is zo’n warmtepomp. Middels de tips van onze experts ontdek je concrete informatie over een warmtepomp in Diessen. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle cruciale specificaties en ontdek de meest vakkundige installateur in Diessen!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Diessen? Middels onze expertise vind je bruikbare info. Druk op een van de vragen hieronder, en jij bekijkt meteen bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Diessen?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Diessen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Diessen

Iets voor jou, het investeren in een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is best wel pittig. Daarom is een vakkundige warmtepomp installateur in Diessen cruciaal. De keuze maken voor een deskundige vakman is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Hij analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Airwell verwarming). Waar vind ik een vakkundige installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die van belang zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-certificaat

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.550 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenunit €5.000 – €6.500 50 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €15.500 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €18.500 en hoger 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een soort airco-installatie. Deze warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Diessen.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C realiseert aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Meestal onderscheiden we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Beperkt budget? En neig je naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Nieuwersluis.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de aarde. De kosten liggen tussen de €9.500 tot €19.500 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Vaillant, Atag, Nefit, AWB, Remeha). Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een standalone oplossing. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende model is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Diessen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Diessen

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de prijs van het apparaat is eigenlijk maar het begin. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Diessen uit te werken.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1000 €1000 7 jaar
Lucht-water €4300 €2500 €2000 9 jaar
Bodem-water €14500 €5800 €4100 11,5 jaar
Water-water €17700 €5200 €4800 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Hilvarenbeek?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment zullen veel gezinnen overschakelen op duurzame alternatieven (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Hilvarenbeek) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een royale subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Diessen kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1800 – €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, capaciteit (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen krijg je €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Climaveneta AWR-MTD2-XE 0011MS staat gelijk tot €1.550,00 subsidie en m.b.t. de Galletti LEP 052PL krijg je subsidie tot €7.100,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Diessen

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen op weg naar een energieneutraal huis. Zoek ook naar warmtepomp in West-Graftdijk plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit de ventilatielucht in combinatie met gewone stroom. Om die reden kan het op duurzame manier water verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €3000 – €4300. Onderschat niet de stroomkosten: houdt rekening met zo’n €295 per jaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om je energiecontract op te zeggen in de provincie Noord-Brabant.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen