Warmtepomp Domburg

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel is straks verleden tijd. Over een aantal jaar is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels ongeschikt (verboden) geworden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters zullen zich oriënteren op andere innovatieve mogelijkheden. De opvolger van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Door deze webpagina doorzoek jij relevante tips over een warmtepomp in Domburg. Hoe werkt zo’n systeem? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle cruciale tips & tricks en vind de voordeligste installateur in Domburg!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Domburg? Door onze experts ontdek je bruikbare tips en adviezen. Druk op een item uit onze FAQ en vind vlug alles wat je moet weten!

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Domburg?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Domburg?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Domburg

Denk jij over de aanschaf van een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is behoorlijk pittig. Om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Domburg onmisbaar. De keuze van een aangesloten specialist is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De specialist inspecteert jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check CLINT verwarming). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welk systeem laat ik installeren? Over het algemeen heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema tref je een overzicht.

Soort Warmtepomp Mechanisme Energiebron De kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.650 40 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €8.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €13.500 – 17.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwater €18.000 of extra 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem benut warmte uit de ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in toepasbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Domburg.

Is ons huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: huizen gebouwd voor 1980 en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken werken we met 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Nijbroek.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De kosten liggen tussen de €9.500 en €18.000 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Remeha, Nefit). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een volledig-elektrisch systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Domburg

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Domburg

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de kostprijs van de pomp geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Domburg uit te werken.

Soort warmtepomp Kosten systeem Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1200 €1100 5,5 jaar
Lucht-water €5400 €1500 €2200 6,5 jaar
Bodem-water €14600 €4700 €2700 13 jaar
Water-water €18700 €5500 €4700 17 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Veere?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren moeten veel huizen overstappen op duurzame alternatieven (warmtenet). Het rijk verschaft (ook in de gemeente Veere) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Dit is een vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Belangrijk: subsidie warmtepomp Domburg geldt alleen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2750 tot €4500. Het totale bedrag heeft te maken met het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Om een voorbeeld te noemen: de Climaveneta BRAN2 0051t geeft recht op €2.100,00 subsidie en met betrekking tot de Galletti LEW 042WS ligt dit op €6.200,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Domburg

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze oplossingen hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Westervelde plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht samen met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit kan door een speciale compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers varieert tussen de €2700 en €4300. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €270 per kalenderjaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om je energiecontract op te zeggen in de provincie Zeeland.

Ga vandaag nog besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen