Warmtepomp Duivendrecht

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De gebruikelijke CV-ketel is verboden vanaf 2030. Vanaf komend jaar is het laten installeren van een gasgestookt systeem geen optie meer. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Iedereen zal moeten investeren in een andere manier van verwarmen. Een keuze in plaats van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Geholpen door de tips van onze experts achterhaal je nuttige info over een warmtepomp in Duivendrecht. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle nuttige tips en adviezen en bekijk de tarieven via een installateur uit Duivendrecht!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Duivendrecht? Aan de hand van de info op deze pagina vind je handige tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en jij checkt meteen alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Duivendrecht?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Duivendrecht?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Duivendrecht

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is best wel gecompliceerd. Hierom is een officiële warmtepomp installateur in Duivendrecht onmisbaar. De keuze van een betrouwbare vakman is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. De installateur inspecteert jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Inventum verwarming). Hoe kies ik een competente vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende certificaten die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Lid van UNETO-VNI?

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke moet ik nu kiezen? In de praktijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Niveau Bron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Via ventilatie Vanaf €1.250 tot 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €4.500 – €6.000 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €14.500 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Water uit de grond €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Het lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en water om te douchen. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Duivendrecht.

Is ons huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Type isolatie: minder recente en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt een prettige opbrengst. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Veelal onderscheiden we 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Beperkt budget? En neig je naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Noordwijkerhout.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €8.000 tot zo’n €18.000 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, Remeha). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric oplossing. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Duivendrecht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Duivendrecht

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem geeft een te beperkt beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Duivendrecht vast te stellen.

Soort warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3500 €1200 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €4900 €1700 €2800 8 jaar
Bodem-water €15100 €4100 €2900 9,5 jaar
Water-water €17900 €5300 €4200 15 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Ouder-Amstel?
In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel consumenten wijken naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Ouder-Amstel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Niet zelden krijg je tot wel 50% van de kosten. Advies: subsidie warmtepomp Duivendrecht geldt alleen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2200 – €5600. Het totale bedrag is een afgeleide van het type systeem, vermogen en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW ontvang je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een actueel voorbeeld: de Climaveneta MICS-CN 0122FF heeft €3.650,00 subsidie en m.b.t. de Galletti MCW 012HL heb je recht op €2.900,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Duivendrecht

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze installaties verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De kosten voor energie worden dan echt laag. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de panelen behouden langer hun rendement. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Wijnjewoude plaatsen.

Over warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht samen met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2650 – €4400. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €355 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen