Warmtepomp Elsloo

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is de keuze voor een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten overstappen naar een milieuvriendelijk alternatief. De opvolger van een HR-ketel is het warmtepomp systeem. Op de info van onze specialisten ontdek je diepgaande beschrijvingen bij het kiezen van een warmtepomp in Elsloo. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Vind alle cruciale specificaties en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Elsloo!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Elsloo? Op deze pagina vind je handige informatie. Selecteer een onderwerp en jij checkt onmiddellijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Elsloo?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Elsloo?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Elsloo

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n apparaat is nogal pittig. Juist om die reden is een handige warmtepomp installateur in Elsloo noodzakelijk. De keuze maken voor een echte warmtepomp-installateur is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De specialist analyseert jouw huis, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Ecoforest verwarming). Wat is een bekwame warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Over het algemeen kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werkwijze Bron Kostprijs Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.250 25 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht van buiten €4.500 – €8.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €15.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 of extra 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Dit lucht-lucht systeem gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt veranderd in toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Elsloo.

Is ons huis geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Type isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Ketel op gas: Achterhaalde cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken zien we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Oosterhesselen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €8.000 – €21.000 (inc. boring en aansluiten). De populairste full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, Atag, Remeha, AWB, Vaillant). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een volledig-elektrisch product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Elsloo

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Elsloo

Een veelgestelde vraag: wat kost een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de aanschafprijs geeft geen volledig beeld. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Elsloo vast te stellen.

Type warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3100 €1300 €1600 4 jaar
Lucht-water €6500 €2200 €2800 6 jaar
Bodem-water €14100 €4700 €4600 10 jaar
Water-water €17000 €5300 €4000 17 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Stein?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. In de komende periode zullen veel gezinnen uitwijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Stein) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de aanschafprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Elsloo is alleen aan te vragen voor producten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2800 tot €4100. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de CLINT CHA/IK/A/WP 102 staat gelijk tot €3.400,00 subsidie en m.b.t. de Itho Daalderop WPU 75CO (545-0472) krijg je subsidie tot €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Elsloo

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze systemen verbruiken nog wel het nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Zoek ook naar warmtepomp in Ysselsteyn plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2550 – €4200. Vergeet niet de verbruikskosten: ga maar uit van ongeveer €290 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen