Warmtepomp Oosterhesselen

Het gas wordt langzaam afgesloten. De hoog rendement cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Dan is het aanvragen van een systeem op gas niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Nederlanders moeten switchen naar andere innovatieve mogelijkheden. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Aan de hand van onze vergelijker check je alle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Oosterhesselen. Hoe gaat het in z’n werk? Met welke kosten moet ik rekening houden? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle bruikbare info en ontdek de meest vakkundige installateur in Oosterhesselen!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Oosterhesselen? Op onze website vind je zinvolle aanbevelingen. Kies voor een van de onderwerpen en ontdek snel alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Oosterhesselen?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Oosterhesselen?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Oosterhesselen

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n apparaat is behoorlijk moeilijk. Daarom is een erkende warmtepomp installateur in Oosterhesselen noodzakelijk. De keuze maken voor een ervaren specialist is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Hij inspecteert jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Wolf verwarming). Waar vind ik een bekwame warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb je diverse certificaten die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride systeem Via ventilatie Vanaf €1.300 tot 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht van buiten €5.500 – €7.500 70 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €14.000 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €18.000 en extra 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Drenthe.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Compatibel met vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Oosterhesselen.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: minder recente en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwperiode: huizen gezet voor 1980 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

In de regel werken we met 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Almere.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: grondwater, aarde of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €8.000 tot €20.000 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Intergas, Atag, Nefit, AWB, Remeha). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric systeem. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een prima type betreft een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Oosterhesselen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Oosterhesselen

Een veelgestelde vraag: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het systeem is niet allesomvattend. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens zijn er subsidies die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Oosterhesselen vast te stellen.

Bron warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1200 €1300 6,5 jaar
Lucht-water €6700 €1600 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €15400 €3600 €3500 12,5 jaar
Water-water €18800 €4100 €5000 16 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Coevorden?
Straks moeten we van het aardgas af. In de komende periode zullen veel Nederlanders overgaan naar duurzame energie (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Coevorden) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Oosterhesselen is alleen aan te vragen voor installaties die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1150 en €5150. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Mastertherm BA22IS biedt €1.700,00 subsidie en met betrekking tot de Aerfor THRON 08 AGR2 ST is dit €1.900,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Oosterhesselen

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Let op: deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en zijn gemakkelijk te installeren. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Hippolytushoef plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, i.s.m. elektrische energie uit het net. Op basis daarvan kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit kan door de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2550 en €4200. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €390 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Drenthe.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw