Warmtepomp Geijsteren

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een aantal jaar is de keuze voor een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle woningen moeten kiezen voor een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van een ketel met gas: ‘warmtepomp’. Gebaseerd op onze vergelijker bekijk jij nuttige info over een warmtepomp in Geijsteren. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle relevante informatie en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Geijsteren!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Geijsteren? Middels onze expertise ontdek je zinvolle informatie. Druk op een van de onderwerpen en je ontdekt meteen alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Geijsteren?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Geijsteren?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Geijsteren

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is nogal gecompliceerd. Daardoor is een degelijke warmtepomp installateur in Geijsteren noodzakelijk. De keuze van een echte installateur is net zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur verkent jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Rotex subsidie). Hoe herken je een erkende installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze bevoegdheden die van belang zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificering

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema ontdek je een overzicht.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Investering Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.750 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Full electric en Hybride Buitenunit €5.000 – €7.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Bodemwarmte €15.000 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Waterbronnen €18.500 en meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit (soort airco). De warmte uit de lucht wordt via leidingen getransporteerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Geijsteren.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert aantrekkelijke opbrengsten. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Grofweg bestaan er twee variërende type producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Start nu ook met warmtepomp installateur Papenhoven.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €9.500 t/m €19.000 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Remeha, Intergas, Atag, Vaillant). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een all-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Geijsteren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Geijsteren

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de prijs van het apparaat is niet afdoende. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Geijsteren te analyseren.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1300 €1800 5,5 jaar
Lucht-water €5100 €2300 €2500 8,5 jaar
Bodem-water €15000 €3600 €4100 13,5 jaar
Water-water €17200 €4300 €5500 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Venray?
Het duurt niet lang, en dan moeten we van het aardgas af. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel consumenten wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Venray) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Het betreft een royale subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Geijsteren kun je enkel aanvragen voor installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2150 – €5100. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de CTC EcoAir 406 + CTC EcoZenith 250 geeft recht op €1.550,00 subsidie en voor de Techneco Vulcan 08 AC (W/W) ligt dit op €2.900,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Geijsteren

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Aan de andere kant, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met het streven naar een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Aalst plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met elektrische energie uit het net. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dat gaat via ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 en €4600. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €395 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen