Warmtepomp Giesbeek

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Vanaf komend jaar is het plaatsen van de gasgestookte ketel bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten kiezen voor een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van de oude ketels is een warmtepomp. Gebaseerd op warmtepompspot.nl lees je nuttige info voor een warmtepomp in Giesbeek. Is mijn huis wel geschikt? Wat zijn de verschillende tarieven? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Doorzoek alle onmisbare details en vind de voordeligste installateur in Giesbeek!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Giesbeek? Hieronder doorzoek jij nuttige informatie. Klik op een item uit onze FAQ en jij checkt onmiddellijk bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Giesbeek?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Giesbeek?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Giesbeek

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk complex. Juist om die reden is een bedreven warmtepomp installateur in Giesbeek noodzakelijk. De keuze maken voor een erkende specialist is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist bekijkt jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Thermia subsidie). Wat is een echte installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • Het KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat rendeert het beste in mijn woning? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.600 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Buitenunit €4.500 – €7.500 60 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Grondbron €15.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €19.000 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, toilet en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Het lucht-lucht systeem profiteert van (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Giesbeek.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en huizen waar het ontbreekt aan isolatie kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Normaliter werken we met twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Beperkt budget? En neig je naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Pieterzijl.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €6.000 – €19.500 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Atag, Nefit, Intergas, Remeha). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch systeem. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Giesbeek

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Giesbeek

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de kosten van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Giesbeek te bepalen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1400 €1000 6 jaar
Lucht-water €4300 €1900 €2500 6 jaar
Bodem-water €14300 €4900 €3200 13 jaar
Water-water €17800 €5200 €5700 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zevenaar?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel woningen overgaan naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Het rijk biedt (ook in de gemeente Zevenaar) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Belangrijk: subsidie warmtepomp Giesbeek is alleen van toepassing op apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2800 en €4850. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het model, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen ontvang je nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de CTC EcoAir 510M 400V + CTC EcoZenith i350 heeft €2.000,00 subsidie en m.b.t. de Techneco Vulcan 22 AH (W/W) heb je recht op €4.400,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Giesbeek

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting hebben de toekomst. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Evengoed, deze modellen draaien wel op behoorlijk wat stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. De zonneboiler ondersteunt jou op weg naar een energieneutrale woning. Lees nu verder over warmtepomp in Aduard plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via ventilatiestromen (lucht), en combineert dat met standaard elektriciteit. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit is mogelijk middels de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2700 – €4000. Wat betreft de energiekosten: we hebben het al snel over €330 per 365 dagen. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Gelderland.

Start met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen