Warmtepomp Haelen

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Vanaf komend jaar is het kiezen voor een systeem op gas volledig uitgesloten. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle gezinnen zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is een warmtepomp. Door de info van onze specialisten lees je nuttige info bij het kiezen van een warmtepomp in Haelen. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle onmisbare info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Haelen!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Haelen? Via onze specialisten doorzoek jij nuttige info. Druk op een van de onderwerpen en vind snel bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Haelen?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Haelen?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Haelen

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n systeem is vrij gecompliceerd. Daarom is een officiële warmtepomp installateur in Haelen onmisbaar. De keuze maken voor een echte vakman is net zo relevant als de taakomschrijving. De vakman keurt jouw hele woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Energie EST installatie). Hoe ben ik verzekerd van een vakkundige warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Controleer of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk van de warmtepomp erkend is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen april 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Bron Investering Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride Ventilatielucht Vanaf €1.550 25 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Buitenlucht €5.500 – €6.500 70 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €14.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar direct inzetbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Haelen.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur vervult een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 huizen (of ouder) hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

In de regel zien we twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Gaat jouw voorkeur uit naar een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Rijsbergen.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of bodem. De kostprijs varieert tussen de €6.500 tot zo’n €19.500 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Nefit, Atag, Vaillant, Remeha). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende model is de ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Haelen

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Haelen

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Alleen de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Je hebt ook te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten neem je in overweging om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Haelen te bepalen.

Model warmtepomp Prijs pomp Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1900 €1400 5,5 jaar
Lucht-water €5700 €2200 €2800 7,5 jaar
Bodem-water €15500 €4500 €4400 13 jaar
Water-water €18300 €5200 €4300 15 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Leudal?
Straks moet ook jouw huis gasvrij zijn. De komende jaren moeten veel Nederlanders overgaan naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Leudal) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in april 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kosten. Tip: subsidie warmtepomp Haelen kun je enkel aanvragen voor apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen april 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2650 – €5150. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk en type, vermogen en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Daikin ERLQ011(**)W1 + EHBX11(**)3V heeft €2.400,00 subsidie en wat betreft de Weider 2SW120egw heb je recht op €4.400,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Haelen

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Evengoed, deze oplossingen verbruiken veel stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Augustinusga plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht in samenwerking met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dit kan door de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2850 – €4500. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €290 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen