Warmtepomp Hoek van Holland

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De gebruikelijke CV-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnenkort is het plaatsen van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle huizenbezitters moeten kiezen voor andere innovatieve mogelijkheden. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Op de info van onze specialisten check je waardevolle informatie voor een warmtepomp in Hoek van Holland. Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de verschillende tarieven? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Check alle relevante details en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Hoek van Holland!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Hoek van Holland? Op deze pagina check je praktische adviezen. Druk op een van de vragen hieronder, en bekijk meteen verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Hoek van Holland?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Hoek van Holland?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Hoek van Holland

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n apparaat is nogal complex. Vandaar is een ervaren warmtepomp installateur in Hoek van Holland onvermijdbaar. Het kiezen van een vakkundige vakman is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Deze expert checkt de hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check EnergyPanel warmtepompen). Hoe ben ik verzekerd van een vakkundige installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke moet ik nu kiezen? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een handig overzichtje.

Categorie Warmtepomp Werking Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.650 45 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride of standalone Buitenlucht €5.000 – €7.500 50 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €14.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €18.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Hoek van Holland.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: verouderde en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) bewerkstelligt aanzienlijk woongenot. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Vaak ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Gaat jouw voorkeur uit naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Sint Odiliënberg.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €7.000 tot €19.500 inclusief installatie. De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd product is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Hoek van Holland

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Hoek van Holland

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Hoek van Holland vast te stellen.

Bron warmtepomp Tarief product Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1400 €1500 7 jaar
Lucht-water €6700 €1900 €2500 7 jaar
Bodem-water €14300 €5000 €2800 12,5 jaar
Water-water €18500 €5900 €4900 18 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Rotterdam?
Eerdaags moeten we van het aardgas af. De komende jaren zullen veel consumenten overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Rotterdam) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze historische subsidieregeling. Soms krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Hoek van Holland kun je enkel aanvragen voor installaties die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2650 en €4000. Het totale bedrag hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen heb je recht op honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Emmeti EH1015DC biedt €2.100,00 subsidie en aangaande de Alpha Innotec WZS 42H3M is dit €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Hoek van Holland

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul gaan we strak veel meer zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze installaties hebben een hoog stroomverbruik. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Dit betekent een maximale energiebesparing! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en de installatie steeds eenvoudiger. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Bontebok plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met standaard elektriciteit. Hierdoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk tapwater verwarmen. Dit gebeurt met ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2850 en €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €275 per 365 dagen. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen samenvoegen is het beste om om de energierekening te verlagen in de provincie Zuid-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen