Warmtepomp Langeveen

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De gebruikelijke CV-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Dan is het aanvragen van de gasgestookte ketel geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten switchen naar een duurzaam alternatief. De optie in plaats van een ketel met gas een warmtepomp. Aan de hand van de info op deze pagina doorzoek jij diepgaande beschrijvingen betreffende een warmtepomp in Langeveen. Hoe werkt het? Wat kost het? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Doorzoek alle belangrijke informatie en check prijzen van een installateur in Langeveen!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Langeveen? Op deze pagina check jij zinvolle tips en adviezen. Kies voor een veelgestelde vraag en jij checkt ogenblikkelijk alle informatie.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Langeveen?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Langeveen?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Langeveen

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is nogal gecompliceerd. Daarom is een aangesloten warmtepomp installateur in Langeveen benodigd. De keuze maken voor een geoefende specialist doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. De installateur keurt jouw hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Masser). Hoe kies ik een betrouwbare vakman? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene bevoegdheden die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-accreditatie

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Lid van UNETO-VNI?

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2023]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke moet ik nu kiezen? Veelal zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht.

Soort Warmtepomp Niveau Energiebron Investering Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilerend Vanaf €1.400 45 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht van buiten €5.500 – €6.500 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Aardbron €15.500 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Waterbronnen €18.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 werken vaak met mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Langeveen.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager bewerkstelligt een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of all electric warmtepomp?

In de regel bestaan er 2 verschillende producten: standalone (full electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Varsselder.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet de verwarming en het warm water voor 100%. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €6.500 t/m €18.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit). Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een standalone type. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Langeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Langeveen

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Louter de kosten van het systeem is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Al deze kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Langeveen te bepalen.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1800 €1600 6 jaar
Lucht-water €5300 €2400 €2600 6 jaar
Bodem-water €15300 €4400 €3100 9,5 jaar
Water-water €18500 €4900 €4900 18,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Tubbergen?
Over een aantal jaar moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan moeten veel huizen uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Tubbergen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2023. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Vaak krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Langeveen kan jij uitsluitend toepassen op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2450 – €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een goed voorbeeld: de Galletti LCP 104ML geeft jou €7.500,00 subsidie en wat betreft de Hautec HCS-PN-94/2T (88ST1882SDPN5) krijg je €6.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Langeveen

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze installaties verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Dreumel plaatsen.

Over warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) en combineert dat met elektrische energie uit het net. Op die manier kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat gaat via ingebouwde compressors. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2500 – €5000. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €270 op de jaarafrekening. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Overijssel.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen