Warmtepomp Leimuiderbrug

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De hoog rendement cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnenkort is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels ongeschikt (verboden) geworden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle gezinnen zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. De optie in plaats van gas is de warmtepomp. Middels de info van onze specialisten vind jij diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Leimuiderbrug. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle belangrijke info en bekijk de tarieven via een installateur uit Leimuiderbrug!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Leimuiderbrug? Via onze specialisten bekijk jij zinvolle tips & tricks. Kies voor een veelgestelde vraag en vind rap alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Leimuiderbrug?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Leimuiderbrug?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Leimuiderbrug

Overweeg jij het investeren in een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk moeilijk. Vandaar is een bekwame warmtepomp installateur in Leimuiderbrug onontbeerlijk. Het kiezen van een bedreven expert is net zo relevant als de taakomschrijving. De specialist bekijkt jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Alpha Innotec warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een officiële warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei bevoegdheden die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende bedrijven

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel check je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.600 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Lucht van buiten €3.000 – €7.500 70 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Grondbron €13.000 – 17.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €18.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Leimuiderbrug.

Is ons huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: oudere en matig geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Meestal onderscheiden we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Venhorst.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp draagt zorg voor de verwarming en het warm water voor 100%. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, grondwater of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €8.500 en €19.000 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Remeha). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een all-electric systeem. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Leimuiderbrug

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Leimuiderbrug

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Enkel de kosten van het systeem is niet allesomvattend. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Leimuiderbrug uit te zoeken.

Model warmtepomp Kosten systeem Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €2000 €1500 5,5 jaar
Lucht-water €4200 €2500 €2000 9 jaar
Bodem-water €14000 €5200 €3300 13 jaar
Water-water €17600 €4400 €5800 17,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Haarlemmermeer?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment zullen veel consumenten uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Haarlemmermeer) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het betreft een historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Leimuiderbrug is alleen aan te vragen voor producten die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2300 – €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW verdien je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Galletti LCX 094HL biedt €8.000,00 subsidie en aangaande de IDM TERRA SW 18 H; 810350 is dit €3.600,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Leimuiderbrug

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Niettemin, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Je hebt geen energierekening meer! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en gaan langer mee. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutraal huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Dussen plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via lucht (ventilatie) in samenwerking met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het systeem op verantwoorde wijze water verwarmen. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler varieert tussen de €3000 en €4900. Het stroomverbruik is aanzienlijk: als basis neem je +/- €370 per 365 dagen. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen