Warmtepomp Leur

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is de keuze voor gasgestookte cv-ketels bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Iedereen zal moeten dus over naar een alternatieve bron. De opvolger van een gasgestookte ketel is zo’n warmtepomp. Door de info van onze specialisten bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp in Leur. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle praktische informatie en vind de voordeligste installateur in Leur!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Leur? Middels onze expertise ontdek je handige info. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en check onmiddellijk bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Leur?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Leur?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Leur

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk gecompliceerd. Hierom is een geoefende warmtepomp installateur in Leur cruciaal. De zoektocht naar een deskundige specialist is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. Hij bekijkt jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check CLINT warmtepomp). Waar vind ik een echte warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welk type moet ik laten installeren? Doorgaans kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder vind je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werking Energiebron Investering Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.650 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €8.000 50 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €13.000 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €20.000 en extra 100% Woningen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. Deze warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Leur.

Is mijn woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor een hoog rendement. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Vaak maken we onderscheid tussen 2 soorten systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Start je liever met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Vinkega.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, bodem of grondwater. De investering ligt tussen de €8.500 tot zo’n €19.000 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, Atag). Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een full-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Leur

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Leur

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de aanschafprijs is niet erg volledig. Je hebt ook te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. En zoals je misschien weet moet je rekening houden met de subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Leur uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3200 €1800 €1600 6,5 jaar
Lucht-water €6600 €2200 €2300 9 jaar
Bodem-water €15500 €4400 €2700 10 jaar
Water-water €17500 €4100 €5200 16 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Wijchen?
Het duurt niet lang, en dan gaat de gaskraan helemaal dicht. Vanaf dit moment zullen veel gezinnen overschakelen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De overheid hanteert (ook in de gemeente Wijchen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms krijg je de helft van de aanschafprijs. Let op: subsidie warmtepomp Leur kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1750 tot €4050. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type, vermogen (kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke extra kW incasseer je honderd euro extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Galletti MPE 024H geeft recht op €3.050,00 subsidie en voor de Mastertherm 120.2Z ligt dit op €6.500,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Leur

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Huizen die enkel stroom gebruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Evengoed, deze producten draaien wel op behoorlijk wat stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met het streven naar een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Ederveen plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) gezamenlijk met standaard elektriciteit. Om die reden kan het op duurzame manier water verwarmen. Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler varieert tussen de €2550 – €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €255 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw