Warmtepomp Leuvenheim

Het gas wordt langzaam afgesloten. De ouderwetse cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Binnen korte tijd is de keuze voor gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Met z’n allen zullen we moeten switchen naar andere innovatieve mogelijkheden. De opvolger van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Gebaseerd op onze vergelijker bekijk jij nuttige info betreffende een warmtepomp in Leuvenheim. Hoe werkt het? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle cruciale info en bekijk de tarieven via een installateur uit Leuvenheim!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Leuvenheim? Via onze specialisten doorzoek jij bruikbare adviezen. Selecteer een onderwerp en jij checkt vlug alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Leuvenheim?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Leuvenheim?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Leuvenheim

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n apparaat is tamelijk gecompliceerd. Juist om die reden is een geoefende warmtepomp installateur in Leuvenheim aan te raden. De keuze van een erkende installateur is net zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De installateur neemt jouw huis onder de loep, adviseert een geschikte pomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Daikin warmtepomp). Wat is een doorgewinterde warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei licenties die betrouwbaar zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen februari 2023]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Mechanisme Energiebron Kostprijs Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.250 45 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Lucht van buiten €3.500 – €8.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Aardbron €14.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water All-electric Grondwater €18.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit met ventilator. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 10 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Leuvenheim.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Soort Isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert aanzienlijk woongenot. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Over het algemeen onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Liever een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Visvliet.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of bodem. De kosten liggen tussen de €7.000 en €20.500 (met installatie en advies). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, AWB, Intergas). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een 100% elektrische product. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Leuvenheim

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Leuvenheim

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de prijs van het apparaat is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Leuvenheim te bepalen.

Kenmerk warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1300 €1900 7 jaar
Lucht-water €6000 €2000 €2400 7,5 jaar
Bodem-water €15500 €3800 €4200 14,5 jaar
Water-water €17800 €4500 €5100 15,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Brummen?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. Vanaf dit moment moeten veel gezinnen overschakelen op echt groene stroom (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Brummen) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in februari 2023. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Tip: subsidie warmtepomp Leuvenheim kan jij uitsluitend toepassen op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen februari 2023).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1750 tot €5150. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Bij elke extra kW ontvang je een extra “bonus” van €100. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Galletti MPE 035H biedt €3.950,00 subsidie en met betrekking tot de Mastertherm 26Z is dit €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Leuvenheim

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze installaties verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar een energieneutrale situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Eelde plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) tezamen met reguliere energie (stroom). Hierdoor kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit gebeurt met een interne compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2850 tot €4400. Vergeet niet de verbruikskosten: die bedragen al gauw €385 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen