Warmtepomp Leveroy

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Over een aantal jaar is het laten installeren van een gasgestookt systeem geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle huizenbezitters moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. De alternatieve keuzemogelijkheid van gas is het warmtepomp systeem. Geholpen door de info van onze specialisten bekijk je alle details voor een warmtepomp in Leveroy. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Check alle bruikbare info en check prijzen van een installateur in Leveroy!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Leveroy? Via onze specialisten bekijk je zinvolle tips en adviezen. Druk op een van de onderstaande vragen, en je leest rap verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Leveroy?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Leveroy?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Leveroy

Denk jij na over het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is nogal moeilijk. Om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Leveroy onmisbaar. Het selecteren van een betrouwbare specialist is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De installateur neemt jouw huis onder de loep, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Danfoss warmtepomp). Wat is een betrouwbare vakman? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze bevoegdheden die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificering

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.400 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Buitenunit €5.000 – €8.000 70 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €13.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €18.500 of meer 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem profiteert van (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Leveroy.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in goede rendementen. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • HR-ketel: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Grofweg onderscheiden we 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Nu ook online: warmtepomp installateur Vlaardingen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, buitenlucht of aarde. De kostprijs varieert tussen de €8.000 – €21.000 (alles inclusief prijs). De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Vaillant, Remeha, AWB, Intergas, Atag). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een standalone type. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Leveroy

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Leveroy

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Enkel de prijs van het systeem is niet afdoende. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarbij zijn er subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Leveroy te bepalen.

Model warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1200 €1200 6 jaar
Lucht-water €4900 €1800 €2600 9 jaar
Bodem-water €14700 €4300 €2500 14 jaar
Water-water €17000 €5600 €4800 18 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Nederweert?
Over een aantal jaar moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan zullen veel consumenten wijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Nederweert) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. Soms krijg je 20% tot 50% van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Leveroy is alleen aan te vragen voor systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2800 – €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Galletti MPE 040H geeft recht op €4.350,00 subsidie en m.b.t. de Mastertherm 30Z ligt dit op €2.900,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Leveroy

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Echter, deze installaties hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Eelderwolde plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met standaard elektriciteit. Om die reden kan de installatie via een duurzame methode warm water leveren. Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2650 en €4800. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €275 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen