Warmtepomp Lierop

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De hoog rendement cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Over een tijdje is de keuze voor een gasgestookt systeem bij wet verboden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Iedereen zal moeten investeren in een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Aan de hand van de info van onze specialisten achterhaal je handige info voor een warmtepomp in Lierop. Hoe werkt het? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Bekijk alle bruikbare informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Lierop!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Lierop? Middels onze expertise check jij handige tips. Klik op een van de vragen hieronder, en vind binnen no-time het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Lierop?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Lierop?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Lierop

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom zo’n duurzame energiebron is tamelijk ingewikkeld. Daardoor is een betrouwbare warmtepomp installateur in Lierop aan te raden. De zoektocht naar een ervaren expert doet niet onder voor de klus die op het programma staat. Hij analyseert jouw huis, geeft advies voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Eneco warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een echte vakman? Voor het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene certificaten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificering

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je een overzicht.

Type Warmtepomp Niveau Bron Kostprijs Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.300 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride en All electric Luchtunit (buiten) €3.500 – €6.500 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €15.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Water uit de grond €19.500 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Lierop.

Is ons huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: huizen gebouwd voor 1980 en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C bewerkstelligt goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • HR-ketel: Achterhaalde cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Normaal gesproken ontwaren we twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Liever een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Vlist.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €8.500 tot zo’n €20.000 inclusief installatie. De meest efficiënte full electric systemen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag, AWB). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een standalone type. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een uitstekende type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Lierop

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Lierop

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Louter de kostprijs van de pomp geeft een te beperkt beeld. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Lierop uit te rekenen.

Model warmtepomp Kosten aanschaf Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1200 €1000 4 jaar
Lucht-water €5600 €1800 €2600 6 jaar
Bodem-water €14100 €4200 €2600 12,5 jaar
Water-water €17400 €5600 €4800 19 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Someren?
Straks moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan moeten veel Nederlanders overgaan naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk bezorgt ons (ook in de gemeente Someren) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Dit is een historische subsidieregeling. In veel gevallen krijg je 20% tot 50% van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Lierop geldt alleen op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2750 en €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Bijvoorbeeld: de Galletti MPED010HM biedt €1.600,00 subsidie en aangaande de Mastertherm AQ26I is dit €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Lierop

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Huizen die enkel stroom gebruiken gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Vergeet niet, deze installaties consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Eerste Exloërmond plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dit gebeurt met de geïntegreerde compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen de €2900 – €4700. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €375 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler is een perfecte combinatie om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw