Warmtepomp Linne

Nederland moet van het gas af. De welbekende CV-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnenkort is het aansluiten van een gasgestookt systeem niet langer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle inwoners zullen zich oriënteren op een milieuvriendelijk alternatief. De opvolger van gas is zo’n warmtepomp. Op de info van onze specialisten achterhaal je praktische informatie voor een warmtepomp in Linne. Hoe werkt zo’n systeem? Is het een prijzig systeem? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke specificaties en vergelijk direct alle installateurs in Linne!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Linne? Hieronder lees je nuttige tips & tricks. Druk op een van de onderwerpen en check onmiddellijk alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Linne?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Linne?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Linne

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is nogal ingewikkeld. Om die reden is een vakbekwame warmtepomp installateur in Linne noodzakelijk. De zoektocht naar een betrouwbare expert is net zo relevant als de klus die op het programma staat. De vakman bekijkt jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Haier warmtepomp). Hoe herken je een ervaren installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de fabrikant van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? Veelal heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.600 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €5.500 – €7.500 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €14.500 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €19.500 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Linne.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels van 10 jaar of ouder kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Over het algemeen werken we met twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Voorst Oude Ijsselstreek.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De prijzen zullen variëren tussen €7.000 tot €20.500 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Vaillant, Atag, Nefit, Intergas, Remeha). Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Linne

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Linne

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Puur de kosten van het systeem is niet afdoende. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten neem je in overweging om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Linne te ontcijferen.

Kenmerk warmtepomp Kosten systeem Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2200 €1900 €1400 7 jaar
Lucht-water €6800 €1800 €2500 7 jaar
Bodem-water €14000 €4200 €4700 14,5 jaar
Water-water €18400 €4200 €5400 16,6 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Maasgouw?
In 2030 moet elke woning “gasvrij” zijn. Vanaf dit moment gaan veel consumenten overgaan naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Onze regering hanteert (ook in de gemeente Maasgouw) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. Soms ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Linne geldt alleen op modellen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1150 tot €5800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW incasseer je honderd euro extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Galletti MPEDT030H geeft recht op €3.650,00 subsidie en bij de NIBE F1145-12 ligt dit op €3.200,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Linne

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze installaties verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Egchel plaatsen.

De warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Deze boiler komt aan energie via ventilatiestromen (lucht), in samenwerking met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze tapwater verwarmen. Dat gaat via een interne compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen de €2600 tot €4300. Je energieverbruik wordt wel hoger: als basis neem je +/- €345 per jaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler verbinden is het ideaal scenario om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen