Warmtepomp Lobith

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een aantal jaar is het kiezen voor de gasgestookte ketel bij wet verboden. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Met z’n allen zullen we moeten overstappen naar een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van een gasgestookte ketel is de populaire warmtepomp. Geholpen door onze website vind je praktische informatie aangaande een warmtepomp in Lobith. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Check alle cruciale specificaties en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Lobith!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Lobith? Door onze experts check je zinvolle info. Kies voor een van de onderwerpen en check meteen alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Lobith?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Lobith?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Lobith

Overweeg jij het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk gecompliceerd. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Lobith onontbeerlijk. De keuze maken voor een doorgewinterde vakman doet niet onder voor het kiezen van het juiste systeem. De specialist bekijkt jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Hitecsa warmtepomp). Hoe herken je een bedreven warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn verscheidene contracten die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-erkende installateurs

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen januari 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema vind je de meest relevante info.

Soort Warmtepomp Niveau Bron De kosten Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem Luchtstroom Vanaf €1.650 35 – 45% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenlucht €3.500 – €7.500 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Warmte-grondbron €14.000 – 18.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €18.500 en meer 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in keuken, toilet en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco-installatie. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Lobith.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie zijn minder geschikt.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in aantrekkelijke opbrengsten. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasketels: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Doorgaans zijn er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Liever een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Vredenheim.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De prijzen zullen variëren tussen €5.500 – €18.500 met installatie inbegrepen. Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Vaillant, Atag, AWB, Remeha, Nefit). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone installatie. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Lobith

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Lobith

De eerste vraag is vaak: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Enkel de aanschafprijs geeft geen volledig beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Lobith te berekenen.

Type warmtepomp Kosten systeem Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2800 €1800 €1700 5,5 jaar
Lucht-water €6100 €2400 €2200 7,5 jaar
Bodem-water €15100 €4900 €4500 13,5 jaar
Water-water €17900 €4400 €5300 17 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Rijnwaarden?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. Vanaf dit moment zullen veel woningen overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Rijnwaarden) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in januari 2023. Het gaat om een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Lobith kan jij uitsluitend toepassen op installaties die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen januari 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2050 tot €5850. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Galletti MPET040H staat gelijk tot €4.350,00 subsidie en wat betreft de NIBE F1155-6PC krijg je subsidie tot €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Lobith

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Je hebt geen energierekening meer! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de panelen behouden langer hun rendement. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Ekehaar plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, gezamenlijk met gewone stroom. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2550 tot €4400. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €350 op de jaarafrekening. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Begin direct met besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen