Warmtepomp Malden

Nederland moet van het gas af. De ouderwetse cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnen korte tijd is het kiezen voor een gasgestookt systeem bij wet verboden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Nederlanders moeten switchen naar een alternatieve bron. Een populair alternatief van de CV-ketel is de populaire warmtepomp. Aan de hand van deze website vind je nuttige info voor een warmtepomp in Malden. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het een prijzig systeem? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Lees alle belangrijke info en bekijk de tarieven via een installateur uit Malden!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Malden? Middels onze expertise achterhaal je praktische informatie. Druk op een van de onderstaande vragen, en vind ogenblikkelijk alle details.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Malden?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Malden?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Malden

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n pomp is tamelijk pittig. Vandaar is een officiële warmtepomp installateur in Malden cruciaal. De keuze maken voor een handige specialist doet niet onder voor de klus die op het programma staat. De specialist bekijkt jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Venco warmtepomp). Hoe kies ik een echte installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei creditaties die jou helpen bij het kiezen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-certificaat

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur lid is van deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werking Bron De kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilerend Vanaf €1.450 40 – 50% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €4.500 – €8.000 60 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €13.000 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.500 of meer 100% Nieuwbouwhuizen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit met ventilator. Deze warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Malden.

Is ons huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen waar het ontbreekt aan isolatie dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager zorgt voor aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Meestal werken we met 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Watergang.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aarde, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €8.500 tot zo’n €19.000 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Vaillant, AWB, Intergas, Remeha, Nefit). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een standalone product. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Malden

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Malden

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de kostprijs van de pomp is niet representatief voor de totale kosten. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Malden vast te stellen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1000 €1700 7 jaar
Lucht-water €5900 €2200 €2400 7 jaar
Bodem-water €14200 €5600 €3700 14,5 jaar
Water-water €18000 €4700 €4500 15 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Heumen?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode moeten veel huizen wijken naar duurzame energie (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Heumen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je tot wel 50% van de kosten. Advies: subsidie warmtepomp Malden geldt alleen op installaties die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1450 tot €5200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit doe je via de website RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een goed voorbeeld: de GREE GRS-CQ12Pd/NaD-M geeft jou €2.200,00 subsidie en aangaande de SmartHeat Titan-i 050 Bwi krijg je €6.500,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Malden

Energieneutraal wonen is erg interessant. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Niettemin, deze installaties consumeren wel de nodige stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen op weg naar energieneutraal leven. Vind alles uit over warmtepomp in Exloërveen plaatsen.

Warmtepompboilers
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Deze boiler komt aan energie middels ventilatie (lucht) i.s.m. reguliere energie (stroom). Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels een interne compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2800 tot €4800. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €365 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen