Warmtepomp Melderslo

Nederland moet van het gas af. De gebruikelijke CV-ketel is over een aantal jaren verboden. Over een tijdje is het vervangen van een op gas verwarmde ketel ongeschikt (verboden) geworden. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Alle gezinnen moeten investeren in andere innovatieve mogelijkheden. Een keuze in plaats van een ketel met gas een warmtepomp. Via onze website check jij alle informatie aangaande een warmtepomp in Melderslo. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle bruikbare informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Melderslo!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Melderslo? Aan de hand van de info op deze pagina check je zinvolle tips. Kies voor een van de onderstaande vragen, en jij bekijkt ogenblikkelijk alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Melderslo?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Melderslo?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Melderslo

Ben jij er al mee bezig, het investeren in een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n apparaat is behoorlijk gecompliceerd. Vandaar is een aangesloten warmtepomp installateur in Melderslo benodigd. Het selecteren van een geoefende vakman is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert kijkt kritisch naar jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check ARTEL systeem). Waar vind ik een deskundige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb je diverse vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke past bij mijn situatie? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema check je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Mechanisme Bron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.550 40 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €4.000 – €8.000 65 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardwarmte €13.500 – 17.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Grondwater €18.000 of hoger 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Melderslo.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aanzienlijk woongenot. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Normaliter zijn er 2 soorten systemen: standalone (full electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, grondwater of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €9.000 tot €18.500 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Nefit, Remeha, Atag, AWB, Intergas). De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima type betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Melderslo

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Melderslo

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: is een warmtepomp duur of goedkoop? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Uitsluitend de kosten van het systeem is niet erg volledig. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Melderslo uit te zoeken.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2000 €2000 €1600 4,5 jaar
Lucht-water €6800 €2500 €2300 8 jaar
Bodem-water €14100 €5000 €3100 12 jaar
Water-water €17500 €5200 €5400 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Horst aan de Maas?
Het duurt niet lang, en dan moet ook jouw huis gasvrij zijn. Nog heel even, en dan moeten veel woningen uitwijken naar duurzame energie (warmtenet). Onze regering biedt (ook in de gemeente Horst aan de Maas) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. Vaak ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de aanschafwaarde. Opmerking: subsidie warmtepomp Melderslo is alleen van toepassing op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2250 tot €4050. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het model, capaciteit (kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke kW extra vermogen verdien je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Hewalex pcwu300sk-2,3kw biedt €1.100,00 subsidie en met betrekking tot de Stiebel-Eltron WPF 32 Set (220897) is dit €5.200,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Melderslo

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Vergeet niet, deze modellen hebben een hoog stroomverbruik. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen met het streven naar een energieneutrale woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Garnwerd plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2950 – €5000. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €385 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen