Warmtepomp Millingen aan de Rijn

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De hoog rendement cv-ketel is straks verleden tijd. Binnenkort is het laten installeren van een op gas verwarmde ketel ongeschikt (verboden) geworden. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Alle gezinnen moeten dus over naar een milieuvriendelijk alternatief. Het meest gekozen alternatief van de CV-ketel is een warmtepomp. Middels de info op deze pagina lees jij handige tips & tricks over een warmtepomp in Millingen aan de Rijn. Hoe werkt zo’n systeem? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Ontdek alle belangrijke tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Millingen aan de Rijn!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Millingen aan de Rijn? Op onze website bekijk jij belangrijke tips en adviezen. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en jij checkt direct het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Millingen aan de Rijn?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Millingen aan de Rijn?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Millingen aan de Rijn

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is tamelijk ingewikkeld. Daarom is een officiële warmtepomp installateur in Millingen aan de Rijn onmisbaar. De keuze van een doorgewinterde expert is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. Deze expert bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Galmet systeem). Hoe ben ik verzekerd van een vakkundige installateur? Voor het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze licenties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Bekijk altijd of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Wat rendeert het beste in mijn woning? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder check je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Totale kosten Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Ventilatielucht Vanaf €1.400 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €8.000 75 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Aardwarmte €14.500 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Standalone Grondwater €19.500 en extra 100% Woningen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn doorgaans voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in wc, badkamer en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Deze vernuftige pomp werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Millingen aan de Rijn.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: oudere en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur resulteert in een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • HR-ketel: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Gewoonlijk bestaan er 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Wijk aan Zee.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.500 tot €20.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, Atag, AWB, Intergas, Vaillant). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Millingen aan de Rijn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Millingen aan de Rijn

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de prijs van het apparaat is niet erg volledig. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens komt de beschikbare subsidie die je weer kunt aftrekken van de prijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Millingen aan de Rijn te analyseren.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1800 €1700 5 jaar
Lucht-water €6200 €2200 €2200 6 jaar
Bodem-water €15100 €3700 €4000 11,5 jaar
Water-water €18600 €5600 €5100 16 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Millingen aan de Rijn?
Straks is gas niet meer verkrijgbaar. De komende jaren moeten veel gezinnen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Millingen aan de Rijn) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Millingen aan de Rijn kun je enkel aanvragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €1450 tot €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Hidros LZT.502.XL staat gelijk tot €4.650,00 subsidie en aangaande de Techneco Vulcan 08 ACM (G/W) krijg je subsidie tot €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Millingen aan de Rijn

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze systemen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Vind alles uit over warmtepomp in Gennep plaatsen.

De warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht gezamenlijk met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk water verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2550 tot €4300. Vergeet niet de verbruikskosten: houdt rekening met zo’n €290 per 12 maanden. Zonnepanelen met een elektrische boiler combineren is het beste idee om je energiecontract op te zeggen in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw