Warmtepomp Moerkapelle

Nederland moet van het gas af. De hoog rendement cv-ketel is straks verleden tijd. Vanaf komend jaar is het aansluiten van een gasgestookt systeem niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Met z’n allen zullen we moeten dus over naar een duurzaam alternatief. De opvolger van de CV-ketel is zo’n warmtepomp. Gebaseerd op warmtepompspot.nl vind je tips en adviezen m.b.t. een warmtepomp in Moerkapelle. Wat komt er allemaal bij kijken? Is het duur of goedkoop? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle nuttige informatie en ontdek de meest vakkundige installateur in Moerkapelle!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Moerkapelle? Hieronder check jij belangrijke info. Maak een keuze uit een item uit onze FAQ en ontdek ogenblikkelijk alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Moerkapelle?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Moerkapelle?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Moerkapelle

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is best wel pittig. Vandaar is een handige warmtepomp installateur in Moerkapelle onmisbaar. Het kiezen van een vakkundige specialist is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur analyseert jouw huis, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Hewalex systeem). Waar vind ik een bekwame warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Lid van UNETO-VNI?

  Check of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als de fabrikant van de warmtepomp erkend is.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel tref je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Hybride Ventilerend Vanaf €1.500 30 – 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €5.000 – €8.000 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water All-electric Warmte-grondbron €13.500 – 16.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €20.000 of hoger 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in toilet, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Dit lucht-lucht systeem gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Moerkapelle.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en matig geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) resulteert in een prettige opbrengst. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Meestal bestaan er twee variërende type producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Wijngaarden.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €5.000 tot €20.500 (inc. boring en aansluiten). Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het is niet goedkoop, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, Atag). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een full-electric installatie. Een minpunt is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd product betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Moerkapelle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Moerkapelle

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Puur de kosten van het systeem is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Moerkapelle te berekenen.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2100 €1900 €1700 7 jaar
Lucht-water €5200 €2500 €2100 7,5 jaar
Bodem-water €15500 €5500 €3500 9 jaar
Water-water €18200 €4000 €4600 17 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Zuidplas?
Binnen afzienbare tijd gaat de gaskraan helemaal dicht. Nog heel even, en dan moeten veel huizen overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Zuidplas) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het betreft een royale subsidieregeling. Niet zelden krijg je de helft van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Moerkapelle kan jij uitsluitend toepassen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2850 tot €4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Hidros LZT.852.XL geeft recht op €6.350,00 subsidie en wat betreft de Techneco Vulcan 11 ACHT (G/W) ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Moerkapelle

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul hebben de toekomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Evengoed, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Ook kan de zonneboiler bijdragen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Gieten plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit de ventilatielucht in combinatie met standaard elektriciteit. Om die reden kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dat kan dankzij ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2600 tot €4200. Het stroomverbruik is aanzienlijk: we hebben het al snel over €265 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om de energierekening te verlagen in de provincie Zuid-Holland.

Besparen? Vraag offertes op!

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw