Warmtepomp Montfort

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Over een tijdje is het aansluiten van een cv-ketel (op gas) haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Met z’n allen zullen we moeten kiezen voor andere innovatieve mogelijkheden. Een populair alternatief van een HR-ketel is de warmtepomp. Door deze webpagina check jij diepgaande beschrijvingen betreffende een warmtepomp in Montfort. Wat heb ik allemaal nodig? Wat zijn de verschillende tarieven? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Vind alle onmisbare tips & tricks en vergelijk direct alle installateurs in Montfort!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Montfort? Op deze pagina vind je zinvolle info. Druk op een van de onderwerpen en check binnen no-time bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Montfort?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Montfort?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Montfort

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? De installatie van de warmtepomp is best wel complex. Juist om die reden is een officiële warmtepomp installateur in Montfort onontbeerlijk. De keuze maken voor een competente vakman is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De vakman inspecteert jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check Itho Daalderop systeem). Wat is een doorgewinterde installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp heb je diverse contracten die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende installateurs

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke moet ik nu kiezen? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel tref je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilerend Vanaf €1.650 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en All electric Lucht van buiten €5.000 – €7.000 70 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Grondbron €14.500 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €19.000 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer maken gebruik van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in wc, keuken en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het apparaat staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte veranderd in direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Montfort.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: Gedateerde woningen en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, kunnen niet altijd overstappen.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C vervult aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Ketel op gas: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

In de regel werken we met 2 soorten systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Beperkt budget? En neig je naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Start nu ook met warmtepomp installateur Wilnis.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aardwarmte, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €8.500 tot €19.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van Nefit, Vaillant, Atag, Remeha, Intergas). Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire type is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Montfort

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Montfort

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de prijs van het systeem is niet compleet. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarbij heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Alle soorten kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Montfort vast te stellen.

Model warmtepomp Tarief product Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1000 €1500 6 jaar
Lucht-water €4900 €1700 €2500 6,5 jaar
Bodem-water €14100 €4000 €3000 13,5 jaar
Water-water €17800 €5600 €5000 17 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Roerdalen?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan zullen veel gezinnen uitwijken naar andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Roerdalen) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het betreft een royale subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Montfort geldt alleen op types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2600 en €6000. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de Hidros WZT502/NN/ biedt €4.450,00 subsidie en voor de Techneco Vulcan 22 AH (G/W) is dit €3.900,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Montfort

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Let op: deze verbruiken nog wel het nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Goedereede plaatsen.

Warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. De boiler wekt energie op middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler valt zo tussen €2600 – €5000. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €370 per 12 maanden. Zonnecellen samen met de elektrische boiler is een perfecte combinatie om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen