Warmtepomp Moorveld

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De oude en vertrouwde cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een aantal jaar is het kiezen voor een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Alle huizenbezitters moeten kijken naar een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een ketel op gas (CV) is de populaire warmtepomp. Middels warmtepompspot.nl check jij alle details voor een warmtepomp in Moorveld. Waar moet ik rekening mee houden? En wat zijn de kosten? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Check alle bruikbare info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Moorveld!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Moorveld? Middels onze expertise bekijk je bruikbare adviezen. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en jij checkt binnen no-time alle info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Moorveld?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Moorveld?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Moorveld

Ben jij er al mee bezig, de installatie van een warmtepomp? De installatie van zo’n apparaat is tamelijk ingewikkeld. Om die reden is een geoefende warmtepomp installateur in Moorveld noodzakelijk. De zoektocht naar een deskundige vakman is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk LG systeem). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Voor het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat contracten waar je op kunt letten:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welk type moet ik laten installeren? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder check je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron De kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Combinatie Luchtstroom Vanaf €1.550 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Lucht van buiten €2.500 – €6.000 55 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Aardbron €14.000 – 16.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water All-electric Grondwaterbronnen €19.500 of extra 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. MV (lucht-lucht) systeem benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een soort ventilator buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Moorveld.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C bewerkstelligt goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: huizen opgeleverd voor 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • Ketel op gas: CV-ketels van 10 jaar of ouder kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Meestal maken we onderscheid tussen 2 soorten systemen: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Windraak.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp organiseert voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp kan werken met de bodem, buitenlucht of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €5.000 en €18.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, Vaillant, Atag, Intergas, AWB). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een 100% elektrische product. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Moorveld

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Moorveld

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de prijs van het systeem geeft een te beperkt beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Moorveld te analyseren.

Bron warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1300 €1600 5,5 jaar
Lucht-water €6500 €2100 €2700 8 jaar
Bodem-water €14600 €5500 €3000 12,5 jaar
Water-water €17800 €4000 €4500 15,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Meerssen?
Binnenkort moeten we van het aardgas af. Nog heel even, en dan moeten veel gezinnen overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). De regering bezorgt ons (ook in de gemeente Meerssen) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. Vaak krijg je de helft van de kosten. Let op: subsidie warmtepomp Moorveld is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1100 en €4100. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het model, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke extra kW verdien je een extra “bonus” van €100. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een voorbeeld: de Hiseer AS07V-QPNHE staat gelijk tot €1.800,00 subsidie en met betrekking tot de Techneco Vulcan 35 AH (G/W) krijg je subsidie tot €5.500,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Moorveld

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zijn sterk in opkomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze systemen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook kan de zonneboiler bijdragen met de doelstelling voor energieneutraal leven. Ook interessant: warmtepomp in Goingarijp plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) samen met elektrische energie uit het net. Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk tapwater verwarmen. Dat kan dankzij een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2550 en €4400. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €365 per 365 dagen. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om de stroomkosten te drukken in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen