Warmtepomp Nagele

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een aantal jaar is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Met z’n allen zullen we moeten investeren in een duurzame verwarmingsbron. De optie in plaats van de oude ketels is zo’n warmtepomp. Via de info van onze specialisten vind jij praktische informatie betreffende een warmtepomp in Nagele. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Ontdek alle belangrijke tips en adviezen en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Nagele!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Nagele? Aan de hand van de info op deze pagina vind jij zinvolle informatie. Selecteer een item uit onze FAQ en ontdek vlug het antwoord op jouw vraag.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Nagele?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Nagele?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nagele

Overweeg jij het laten installeren van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is behoorlijk gecompliceerd. Daardoor is een bedreven warmtepomp installateur in Nagele noodzakelijk. De keuze maken voor een competente installateur is op z’n minst zo belangrijk als de taakomschrijving. De installateur bekijkt jouw woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over NRGTEQ systeem). Waar vind ik een vakbekwame warmtepomp-installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei licenties die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Het is relevant dat de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk van de warmtepomp is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2022]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel vind je een en ander samengevat.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kosten (incl. montage) Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilerend Vanaf €1.450 30 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenlucht €2.500 – €6.500 75 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €14.000 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Waterbronnen €19.000 en hoger 100% Huizen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Flevoland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Nagele.

Is onze woning geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: verouderde en slecht geïsoleerde woningen kunnen niet altijd overstappen.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 woningen en ouder voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

In de regel ontwaren we 2 afwijkende types: standalone (all electric) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Meddo.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de bodem. De kostprijs varieert tussen de €9.500 tot zo’n €19.500 inclusief installatie. Veel gebruikte full electric types zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Vaillant, Atag). Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een all-electric installatie. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nagele

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nagele

De eerste vraag is vaak: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de kosten van het systeem is niet representatief voor de totale kosten. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Daarnaast heb je soms recht op subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nagele te berekenen.

Bron warmtepomp Kosten systeem Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3600 €1800 €1000 4 jaar
Lucht-water €6700 €2000 €2800 6 jaar
Bodem-water €14300 €4700 €3500 12,5 jaar
Water-water €18900 €4700 €4500 15 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Noordoostpolder?
Eerdaags moet elke woning “gasvrij” zijn. Vanaf dit moment moeten veel consumenten overschakelen op andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Noordoostpolder) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2022. Het gaat om een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Nagele geldt alleen op types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1600 – €5600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Per extra KW verdien je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe werkt het aanvragen? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+200L geeft recht op €1.700,00 subsidie en met betrekking tot de Thermia Diplomat Optimum 10RF ligt dit op €2.900,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nagele

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen met de gasrekening op nul gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Daartegenover, deze installaties verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en kunnen lang meegaan. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Vind alles uit over warmtepomp in Grafhorst plaatsen.

Warmtepompboilers
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) i.s.m. reguliere energie (stroom). Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler valt zo tussen €2750 – €4700. Onderschat niet de stroomkosten: houdt rekening met zo’n €315 per jaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen is een perfecte combinatie om je energiecontract op te zeggen in de provincie Flevoland.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen