Warmtepomp Nederweert

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De oude en vertrouwde cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnenkort is het aanvragen van een systeem op gas ongeschikt (verboden) geworden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle gezinnen moeten dus over naar een milieuvriendelijk alternatief. Een keuze in plaats van een ketel op gas (CV) is de warmtepomp. Door de tips van onze experts ontdek je handige tips & tricks aangaande een warmtepomp in Nederweert. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Ontdek alle relevante specificaties en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Nederweert!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Nederweert? Hieronder vind jij nuttige aanbevelingen. Druk op een van de vragen hieronder, en je vindt vlug het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nederweert?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Nederweert?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nederweert

Iets voor jou, het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n systeem is behoorlijk complex. Daardoor is een aangesloten warmtepomp installateur in Nederweert noodzakelijk. Het kiezen van een vakbekwame installateur doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. Deze expert kijkt kritisch naar jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Radson systeem). Hoe kies ik een officiële installateur? Voor het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die garanties kunnen bieden:

 • KvINL certificering

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant hier aangesloten is.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2023]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Gewoonlijk zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema bekijk je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Niveau Energiebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride combi Luchtstroom Vanaf €1.300 45 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €3.000 – €6.500 55 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water 100% elektrisch Bodemwarmte €15.500 – 16.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Waterbronnen €18.000 en meer 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Zo’n lucht-lucht systeem nuttigt de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron de warmte uit uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Nederweert.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Type isolatie: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) vervult aanzienlijk woongenot. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Ketel op gas: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken onderscheiden we twee type systemen: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Beperkt budget? En neig je naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Op warmtepompspot.nl bekijk je ook warmtepomp installateur Wissenkerke.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp managet voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, aardwarmte of grondwater. De prijzen zullen variëren tussen €6.000 en €19.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De kosten zijn hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, Atag). Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische oplossing. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende type is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nederweert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nederweert

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat is de prijs van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Alleen de prijs van het systeem geeft een te beperkt beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien heb je soms recht op subsidies die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Je gaat minder gas gebruiken, echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle soorten kosten en baten moet je noteren om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nederweert uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2100 €1200 €1900 4,5 jaar
Lucht-water €5400 €1700 €2100 8 jaar
Bodem-water €15200 €3600 €3300 12 jaar
Water-water €17400 €4900 €4400 15,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Nederweert?
Straks is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel huizen wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Nederweert) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2023. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Soms krijg je 20% tot 50% van de kosten. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Nederweert kun je enkel aanvragen voor modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2023).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen is op dit moment tussen de €2450 tot €5300. Het totale bedrag heeft te maken met het type, het aantal KW en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Voor elke Kw extra vermogen krijg je nog eens €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+260L geeft recht op €2.300,00 subsidie en wat betreft de Thermia Diplomat Optimum G2 10 ligt dit op €2.900,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Nederweert

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen zijn sterk in opkomst. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze installaties verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Dit betekent een maximale energiebesparing! Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale situatie. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Grave plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) gezamenlijk met elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €3000 tot €4800. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €390 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen samenvoegen is het beste om om je energiecontract op te zeggen in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen