Warmtepomp Neede

Nederland moet van het gas af. De milieuvervuilende cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Binnenkort is het plaatsen van een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten dus over naar andere innovatieve mogelijkheden. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is de warmtepomp. Via de tips van onze experts vind je alle details m.b.t. een warmtepomp in Neede. Hoe gaat het in z’n werk? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle relevante info en tips en bekijk de tarieven via een installateur uit Neede!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Neede? Middels onze expertise ontdek je handige tips & tricks. Druk op een item uit onze FAQ en ontdek eenvoudig bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen in Neede?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Neede?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Neede

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is nogal moeilijk. Juist om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Neede onontbeerlijk. Het kiezen van een echte vakman doet niet onder voor de taakomschrijving. Deze expert checkt de hele woning, geeft advies voor een warmtepomp, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Remeha systeem). Wat is een geoefende warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp heb jij allerlei bevoegdheden waar je op kunt letten:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Bekijk altijd of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2022]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder bekijk je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Investering Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.750 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €8.000 60 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Full-electric Aardwarmte €15.500 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Full-electric Water uit de grond €20.000 en extra 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, wc en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem profiteert van (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt aan de hand van een speciale buitenventilator. Deze warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar opgewarmd water (evt ook verwarming). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Neede.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Isolatie: verouderde en slecht geïsoleerde woningen zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Soort verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C resulteert in een hoog rendement. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • HR-ketel: Oudere cv-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Grofweg onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Witharen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp werkt op basis van de aarde, grondwater of buitenlucht. De initiële investering ligt zo tussen de €5.000 t/m €20.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. Het is niet goedkoop, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch installatie. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire model is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Neede

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Neede

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Alleen de prijs van het apparaat geeft geen volledig beeld. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Neede te berekenen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1200 €1000 6,5 jaar
Lucht-water €4200 €1800 €2700 8,5 jaar
Bodem-water €14500 €3800 €4600 10,5 jaar
Water-water €18600 €4200 €5200 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Berkelland?
Straks moeten we van het aardgas af. Vanaf dit moment zullen veel consumenten wijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De 2e kamer geeft (ook in de gemeente Berkelland) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2022. Kom in actie! En gebruik deze historische subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je een vergoeding van 40% of meer van de kosten. Opmerking: subsidie warmtepomp Neede kun je enkel aanvragen voor types die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2022).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1600 en €5450. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk, vermogen en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit doe je via de website RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een goed voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS5WH(V)NPE+RWD5+200L geeft jou €2.500,00 subsidie en met betrekking tot de Thermia Diplomat Optimum G2 12 krijg je €3.100,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Neede

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Vergeet niet, deze systemen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Niet langer betalen voor energie! Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Greonterp plaatsen.

Warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht samen met standaard elektriciteit. Om die reden kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dit kan door de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2900 en €4600. Vergeet niet de verbruikskosten: we hebben het al snel over €315 per kalenderjaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om de stroomkosten te drukken in de provincie Gelderland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen