Warmtepomp Neeritter

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. Vanaf komend jaar is het laten installeren van een gasgestookt systeem niet langer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten kijken naar een alternatieve bron. De optie in plaats van een HR-ketel is de populaire warmtepomp. Geholpen door de tips van onze experts bekijk jij waardevolle informatie m.b.t. een warmtepomp in Neeritter. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle bruikbare info en ontdek de meest vakkundige installateur in Neeritter!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Neeritter? Door onze experts lees je zinvolle adviezen. Selecteer een van de vragen hieronder, en bekijk eenvoudig verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Neeritter?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Neeritter?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Neeritter

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n apparaat is tamelijk gecompliceerd. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Neeritter aan te raden. De keuze maken voor een degelijke specialist is minstens zo belangrijk als de taakomschrijving. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, geeft advies voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Robur systeem). Wat is een vakkundige installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze certificaten die van belang zijn:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 erkenning

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2022]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk systeem laat ik installeren? Doorgaans heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In de tabel hieronder check je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Mechanisme Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.450 35 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric en Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €6.000 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Warmte-grondbron €15.500 – 17.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €18.500 of meer 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Zo’n lucht-lucht systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Neeritter.

Is ons huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur bewerkstelligt een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Gasketels: CV-ketels op leeftijd zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een full electric of hybride warmtepomp?

In de praktijk werken we met 2 verschillende producten: standalone (all electric) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp ligt dan het meest voor de hand. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Wittelte.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp draagt zorg voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron de bodem, grondwater of buitenlucht. De investering ligt tussen de €9.500 t/m €18.500 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De kosten zijn hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Nefit, AWB, Atag, Remeha, Intergas). Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Neeritter

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Neeritter

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Uitsluitend de aanschafprijs geeft een te beperkt beeld. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het gasverbruik wordt minder echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Neeritter uit te werken.

Bron warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1800 €1000 6 jaar
Lucht-water €4800 €1900 €2200 7 jaar
Bodem-water €15300 €4200 €2500 10 jaar
Water-water €17700 €5400 €5600 18 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Leudal?
Binnen afzienbare tijd is gas niet meer verkrijgbaar. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel woningen overgaan naar duurzame energie (warmtenet). Het rijk geeft (ook in de gemeente Leudal) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de kosten. Belangrijk: subsidie warmtepomp Neeritter kan jij uitsluitend toepassen op systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2850 tot €4600. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Bijvoorbeeld: de Hitachi Yutaki-S Combi RAS6WH(V)NPE+RWD6+260L biedt €2.700,00 subsidie en bij de Thermia Diplomat Optimum G3 10RF is dit €3.000,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Neeritter

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zal voor iedereen gerealiseerd moeten worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Aan de andere kant, deze oplossingen verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Jouw energienota naar €0,00. Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Grijpskerk plaatsen.

Een warmtepompboiler
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via lucht (ventilatie) i.s.m. standaard elektriciteit. Hierdoor kan het op duurzame manier tapwater verwarmen. Dit gebeurt met de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers valt zo tussen €3000 en €4400. Het stroomverbruik is aanzienlijk: als basis neem je +/- €390 op de jaarafrekening. Zonnepanelen met een elektrische boiler is de ideale mix om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen