Warmtepomp Nieuwaal

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Vanaf komend jaar is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels geen optie meer. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle woningen moeten kiezen voor een duurzame verwarmingsbron. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is een warmtepomp. Geholpen door de info op deze pagina doorzoek je diepgaande beschrijvingen voor een warmtepomp in Nieuwaal. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat kost het? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle cruciale tips & tricks en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Nieuwaal!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwaal? Via onze specialisten bekijk je handige tips en adviezen. Druk op een van de onderwerpen en je vindt direct het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nieuwaal?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Nieuwaal?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Nieuwaal

Bekijk jij de opties ten aanzien van de aanschaf van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n systeem is nogal ingewikkeld. Daardoor is een vakbekwame warmtepomp installateur in Nieuwaal cruciaal. De zoektocht naar een handige specialist is net zo belangrijk als de klus zelf. Deze expert keurt jouw hele woning, heeft een adviserende rol, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Wolf systeem). Waar vind ik een doorgewinterde installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp heb je diverse bevoegdheden die van belang zijn:

 • KvINL certificaat

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Check of een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2022]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke moet ik nu kiezen? Gewoonlijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.700 tot 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water All electric en Hybride Lucht buitenaf €3.500 – €7.000 65 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Bodemwarmte €15.500 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Water uit de grond €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. De installatie staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Gelderland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Nieuwaal.

Is mijn huis geschikt?
Warmtepompen kunnen niet in ieder huis geïnstalleerd worden. Denk aan de volgende factoren.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen met lage isolatiewaarden dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Normaliter onderscheiden we 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Start nu ook met warmtepomp installateur Yde.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, aardwarmte of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €8.000 en €18.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. Het kost een flinke duit, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Intergas, Vaillant, Atag, Nefit). Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een prima model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nieuwaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwaal

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de prijs van het apparaat geeft geen volledig beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Tevens is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je noteren om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nieuwaal vast te stellen.

Type warmtepomp Kosten aanschaf Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3300 €1500 €1500 5,5 jaar
Lucht-water €4000 €1500 €2500 7,5 jaar
Bodem-water €14500 €5700 €3600 12,5 jaar
Water-water €18400 €4900 €4600 18,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Zaltbommel?
Binnen afzienbare tijd moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan gaan veel consumenten uitwijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Zaltbommel) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2022. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Nieuwaal is alleen aan te vragen voor types die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1650 – €5000. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S80 RAS4 – RWH4 staat gelijk tot €2.200,00 subsidie en voor de Vaillant geoTHERM VWS 61/3 (0010009068) krijg je subsidie tot €2.800,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Nieuwaal

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Gasvrije woningen gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze installaties verbruiken veel stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: energieneutraal leven. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Haarlo plaatsen.

Warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit de ventilatielucht i.s.m. elektrische energie uit het net. Hierdoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water verwarmen. Dat gaat via een speciale compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €3000 – €4700. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €260 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler maakt het ideaalplaatje om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Gelderland.

Ga vandaag nog besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw