Warmtepomp Nieuwe Niedorp

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De ouderwetse cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnenkort is het kiezen voor de gasgestookte ketel niet langer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Met z’n allen zullen we moeten investeren in een duurzaam alternatief. De opvolger van een ketel met gas de warmtepomp. Gebaseerd op de info op deze pagina vind jij uitgebreide info betreffende een warmtepomp in Nieuwe Niedorp. Is mijn huis wel geschikt? Wat kost het? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Bekijk alle praktische tips en adviezen en bekijk de tarieven via een installateur uit Nieuwe Niedorp!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe Niedorp? Middels onze expertise lees jij praktische adviezen. Klik op een item uit onze FAQ en je ontdekt à la minute verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nieuwe Niedorp?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Nieuwe Niedorp?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nieuwe Niedorp

Iets voor jou, het laten installeren van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n apparaat is vrij gecompliceerd. Hierom is een vakkundige warmtepomp installateur in Nieuwe Niedorp benodigd. De keuze maken voor een aangesloten vakman is op z’n minst zo belangrijk als de klus die op het programma staat. Hij inspecteert jouw woning, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek ZBPro systeem). Hoe herken je een bekwame warmtepomp-specialist? Betreft het installeren van een warmtepomp heb jij allerlei vergunningen die jou helpen bij het kiezen:

 • Het KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-erkende bedrijven

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2022]

Er is een enorme diversiteit in soorten installaties en ervaringen met warmtepompen. Welk type moet ik laten installeren? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In de onderstaande tabel ontdek je een overzicht.

Categorie Warmtepomp Werking Bron Totale kosten Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.350 25 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water Hybride en Volledig elektrisch Buitenunit €4.000 – €8.000 65 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water All-electric Aardbron €13.000 – 17.500 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwaterbronnen €18.000 en hoger 100% Woningen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, keuken en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Dit lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. De pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Nieuwe Niedorp.

Is onze woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Mate van isolatie: verouderde en huizen met lage isolatiewaarden zijn minder geschikt.
 • Soort verwarming: Een lage aanvoertemperatuur zorgt voor aantrekkelijke opbrengsten. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Grofweg bestaan er 2 afwijkende types: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Liever een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp installateur Ypecolsga.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de bodem, buitenlucht of grondwater. De kostprijs varieert tussen de €5.000 tot €20.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. Het kost een flinke duit, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, Atag). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel helpt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een standalone product. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nieuwe Niedorp

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe Niedorp

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: wat is de prijs van een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de prijs van het systeem is niet afdoende. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Tevens zijn er subsidies die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nieuwe Niedorp te ontcijferen.

Bron warmtepomp Kosten aanschaf Specialist Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3000 €1900 €1900 5,5 jaar
Lucht-water €6400 €2100 €2000 8 jaar
Bodem-water €14100 €4600 €3200 14 jaar
Water-water €18200 €5100 €4300 19 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Hollands Kroon?
Binnen afzienbare tijd moet ook jouw huis gasvrij zijn. Het duurt dus niet lang, en dan gaan veel consumenten overschakelen op duurzame alternatieven (warmtenet). De regering biedt (ook in de gemeente Hollands Kroon) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2022. Kom in actie! En gebruik deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de kosten. Notitie: subsidie warmtepomp Nieuwe Niedorp kun je enkel aanvragen voor systemen die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2022).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1500 tot €4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW krijg je nog eens €100 extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Om een voorbeeld te noemen: de Hitachi Yutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFWE+200L geeft recht op €2.400,00 subsidie en aangaande de Vaillant geoTHERM VWS 64/3 (0010009079) ligt dit op €2.800,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nieuwe Niedorp

Energieneutraal wonen is de toekomst. Woningen zonder gasaansluiting zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Maar, deze systemen consumeren wel de nodige stroom. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en ook vakmannen zijn er genoeg. Zonnecellen worden goedkoper, en de panelen behouden langer hun rendement. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Haarzuilens plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron via ventilatiestromen (lucht), en combineert dat met standaard elektriciteit. Op basis daarvan kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit is mogelijk middels de inwendige compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2700 tot €4000. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €310 per kalenderjaar. Een elektrische boiler met zonnepanelen combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Noord-Holland.

Begin direct met besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen