Warmtepomp Nieuwe-Tonge

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De milieuvervuilende cv-ketel mag straks niet meer worden gebruikt. Binnenkort is het aanvragen van gasgestookte cv-ketels haast niet meer mogelijk. Niemand kan vanaf 2030 nog verwarmen op gas. Nederlanders moeten kijken naar een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van een gasgestookte ketel is de warmtepomp. Aan de hand van onze vergelijker vind jij alle details aangaande een warmtepomp in Nieuwe-Tonge. Waar moet ik rekening mee houden? Is het duur of goedkoop? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Vind alle onmisbare info en tips en vind de voordeligste installateur in Nieuwe-Tonge!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe-Tonge? Door onze experts doorzoek je handige tips en adviezen. Maak een keuze uit een van de vragen hieronder, en je vindt binnen no-time het antwoord op jouw vraag.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nieuwe-Tonge?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Nieuwe-Tonge?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nieuwe-Tonge

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is behoorlijk pittig. Daarom is een bedreven warmtepomp installateur in Nieuwe-Tonge onmisbaar. De keuze maken voor een echte expert doet niet onder voor de klus die op het programma staat. Deze expert verkent jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Masser systeem). Wat is een betrouwbare warmtepomp-installateur? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een speciaal theorie- en praktijkexamen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-accreditatie

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Controleer of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of Het merk/type warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Niveau Bron De kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.300 30 – 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Luchtunit (buiten) €3.500 – €7.500 60 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €13.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Water (grond/rivier) €19.000 of meer 100% Woningen vanaf 2014
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 hebben mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit met ventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Nieuwe-Tonge.

Is mijn woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatiewaardes: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert een hoog rendement. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bestaand / Nieuwbouw: woningen gebouwd tot 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen zal dan niet gaan.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Meestal zien we 2 afwijkende types: standalone (full electric) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Neig jij eerst naar een systeem dat samenwerkt met de CV-ketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Zaamslag.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp draagt zorg voor zowel warm tapwater als de verwarming. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de bodem. De kosten liggen tussen de €9.500 en €20.000 (alles inclusief prijs). Veel van deze full electric modellen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Remeha, Nefit, Atag, Vaillant). Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone installatie. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nieuwe-Tonge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe-Tonge

Een veelgestelde vraag: is een warmtepomp duur of goedkoop? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Enkel de prijs van het apparaat is niet representatief voor de totale kosten. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Tevens is er een subsidieregeling die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nieuwe-Tonge te berekenen.

Type warmtepomp Aanschafprijs Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1000 €1700 6 jaar
Lucht-water €6700 €2300 €2700 8 jaar
Bodem-water €14600 €3600 €3200 10,5 jaar
Water-water €17300 €4700 €4100 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Goeree-Overflakkee?
Binnenkort moet ook jouw huis gasvrij zijn. Vanaf dit moment gaan veel woningen overstappen op duurzame energie (warmtenet). De regering hanteert (ook in de gemeente Goeree-Overflakkee) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je 30% of meer van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Nieuwe-Tonge is alleen van toepassing op apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1100 en €6000. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type, vermogen en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Bij elke kW extra vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een voorbeeld: de Hitachi Yutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFE staat gelijk tot €2.700,00 subsidie en m.b.t. de Vaillant geoTHERM VWS 84/3 (0010009080) krijg je subsidie tot €2.800,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Nieuwe-Tonge

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Echter, deze systemen verbruiken veel stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! De zonneboiler ondersteunt jou met het streven naar energieneutraal leven. Lees nu verder over warmtepomp in Hagestein plaatsen.

Warmtepompboilers
Hoe sta jij tegenover warmtepompboilers aanschaffen? Zo’n boiler haalt zijn energiebron uit de ventilatielucht en combineert dat met elektrische energie uit het net. Op basis daarvan kan het op duurzame manier warm water leveren. Dit gebeurt met een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler ligt tussen +/- €2550 – €4300. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €365 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Zuid-Holland.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen