Warmtepomp Nij Altoenae

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De welbekende CV-ketel is verboden vanaf 2030. In slechts enkele jaren is het aansluiten van gasgestookte cv-ketels niet langer mogelijk. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Nederlanders moeten switchen naar een duurzaam alternatief. De opvolger van de oude ketels is de populaire warmtepomp. Geholpen door de info op deze pagina bekijk jij waardevolle informatie voor een warmtepomp in Nij Altoenae. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Doorzoek alle onmisbare info en tips en kies een betrouwbare vakman / installateur in Nij Altoenae!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Nij Altoenae? Aan de hand van de info op deze pagina doorzoek jij bruikbare tips en adviezen. Selecteer een van de onderwerpen en je vindt direct bruikbare info.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Nij Altoenae?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Volledig elektrisch (stand-alone) of hybride warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Nij Altoenae?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nij Altoenae

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? Met name het laten installeren van zo’n systeem is nogal ingewikkeld. Vandaar is een bekwame warmtepomp installateur in Nij Altoenae onontbeerlijk. De zoektocht naar een erkende vakman doet niet onder voor de taakomschrijving. De installateur keurt jouw hele woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Ariston verwarming). Hoe herken je een competente vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn verscheidene bevoegdheden die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Is vereist voor het doen van grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juli 2024]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welke moet ik nu kiezen? Gewoonlijk heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Niveau Warmtebron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Samen met gasketel Via ventilatie Vanaf €1.650 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenlucht €3.500 – €7.000 50 – 100% Vanaf 1992 en nieuwere woningen
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €13.000 – 17.000 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Grondwater €18.500 en hoger 100% Huizen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 maken gebruik van mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, wc en keuken wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. Een lucht-lucht systeem profiteert van (warmte) ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco-installatie. Deze warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Friesland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Nij Altoenae.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: oudere en woningen die niet goed geïsoleerd zijn, moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur (laagtemperatuur) realiseert goede rendementen. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Over het algemeen onderscheiden we 2 soorten systemen: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Start je liever met een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Zevenbergen.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met buitenlucht, grondwater of de bodem. De kosten liggen tussen de €9.500 t/m €21.000 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Atag, Nefit, Remeha, Intergas). Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een all-electric systeem. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nij Altoenae

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nij Altoenae

Een veelgestelde vraag: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de prijs van het systeem is niet compleet. Neem nou bijv. de installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Bovendien heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle kosten en baten neem je in overweging om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nij Altoenae vast te stellen.

Bron warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1300 €1000 7 jaar
Lucht-water €5400 €1700 €2300 9 jaar
Bodem-water €15000 €3800 €4800 14,5 jaar
Water-water €18000 €4000 €5700 16,6 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente het Bildt?
Binnenkort moet elke woning “gasvrij” zijn. Het duurt dus niet lang, en dan zullen veel Nederlanders wijken naar nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer hanteert (ook in de gemeente het Bildt) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. In veel gevallen krijg je tot wel 50% van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Nij Altoenae kun je enkel aanvragen voor modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2450 – €4600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit doe je via de website RvO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Bijvoorbeeld: de IDM TERRA AL 32 Twin; 810312 biedt €4.000,00 subsidie en bij de Viessmann Vitocal 343-G BWT 341.B08 is dit €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Nij Altoenae

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul gaan we strak veel meer zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Echter, deze producten verbruiken nog wel het nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en zijn gemakkelijk te installeren. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en panelen gaan jaren extra mee. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd. De zonneboiler ondersteunt jou om je doel te realiseren: een energieneutraal huis. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Harlingen plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met elektrische energie uit het net. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze warm water leveren. Dit is mogelijk middels een interne compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2650 en €4000. Onderschat niet de stroomkosten: we hebben het al snel over €310 per 365 dagen. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Friesland.

Besparen? Vraag offertes op!

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen