Warmtepomp Noordbeemster

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel bestaat over 10 jaar niet meer. Over een aantal jaar is het laten installeren van gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle gezinnen moeten investeren in een duurzaam alternatief. Het meest gekozen alternatief van gas is de warmtepomp. Door de info van onze specialisten bekijk jij tips en adviezen voor een warmtepomp in Noordbeemster. Waar moet ik rekening mee houden? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle belangrijke specificaties en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Noordbeemster!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Noordbeemster? Door onze experts doorzoek je bruikbare adviezen. Druk op een van de vragen hieronder, en je ontdekt onmiddellijk verdere informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Noordbeemster?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Is het duur, zo’n warmtepomp in Noordbeemster?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Noordbeemster

Ben jij er al mee bezig, de installatie van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is tamelijk ingewikkeld. Om die reden is een degelijke warmtepomp installateur in Noordbeemster onvermijdbaar. Het kiezen van een vakbekwame vakman is op z’n minst zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Deze expert neemt jouw huis onder de loep, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Eneco verwarming). Hoe ben ik verzekerd van een degelijke warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat certificaten die garanties kunnen bieden:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven

  Het is relevant dat de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp erkend is.

 • OK CV label

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? In de praktijk heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je de voornaamste verschillen.

Type Warmtepomp Werkwijze Warmtebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Type huis
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.700 tot 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water All electric of Hybride Buitenunit €4.500 – €6.500 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Aardwarmte €15.000 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Grondwater €18.000 of extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De betaalbare ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer hebben mechanische ventilatie. De ventilatielucht in badkamer, keuken en toilet gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Een lucht-lucht systeem benut de warmte uit uit ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het apparaat combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt aan de hand van een soort airco-installatie. De warmte uit de lucht wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Noord-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in direct inzetbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Noordbeemster.

Is onze woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Soort Isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden kunnen niet altijd overstappen.
 • Verwarmingssysteem: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Bouwtijd huis: huizen opgeleverd voor 1979 zijn doorgaans niet geschikt.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Vaak bestaan er twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Zuidoostbeemster.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, buitenlucht of bodem. De investering ligt tussen de €8.000 tot €20.500 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas). Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende type is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Noordbeemster

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Noordbeemster

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de kostprijs van de pomp geeft geen volledig beeld. Neem nou bijv. de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Noordbeemster te berekenen.

Soort warmtepomp Kosten systeem Plaatsing Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2600 €1200 €1100 6 jaar
Lucht-water €5800 €1600 €2500 6,5 jaar
Bodem-water €14000 €5200 €4300 13 jaar
Water-water €17800 €5600 €5500 19 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Beemster?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren zullen veel consumenten overgaan naar duurzame warmtebronnen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Beemster) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kijk dus snel hoe jij kunt profiteren van deze vorstelijke subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de aanschafwaarde. Let op: subsidie warmtepomp Noordbeemster is alleen aan te vragen voor apparaten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €2650 tot €4150. Het totale bedrag hangt af van het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op €100 extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Je hebt hier een betaalbewijs nodig. Een goed voorbeeld: de Inventum Ecolution Combi50 geeft jou €1.500,00 subsidie en met betrekking tot de Waterkotte Eco Touch Ai1 Geo 5010.5 (G/W) krijg je €2.800,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Noordbeemster

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zullen straks de standaard worden. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Let op: deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. De kosten voor energie worden dan echt laag. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de panelen behouden langer hun rendement. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Vind alles uit over warmtepomp in Heerenveen plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie middels ventilatie (lucht) samen met reguliere energie (stroom). Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dat gaat via de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €2600 – €4500. Het stroomverbruik is aanzienlijk: houdt rekening met zo’n €355 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Holland.

Start met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen