Warmtepomp Noordeloos

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De traditionele cv-ketel is verboden vanaf 2030. Over een tijdje is de keuze voor gasgestookte cv-ketels niet meer toegestaan. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Nederlanders moeten dus over naar een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas een warmtepomp installatie. Door onze vergelijker doorzoek je waardevolle informatie betreffende een warmtepomp in Noordeloos. Hoe gaat het in z’n werk? Wat kost het? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Doorzoek alle onmisbare tips en adviezen en check prijzen van een installateur in Noordeloos!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Noordeloos? Op onze website bekijk je handige tips & tricks. Kies voor een onderwerp en jij checkt binnen no-time alle informatie.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Noordeloos?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de kosten van een warmtepomp in Noordeloos?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Noordeloos

Iets voor jou, de aanschaf van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is nogal gecompliceerd. Vandaar is een erkende warmtepomp installateur in Noordeloos onvermijdbaar. De zoektocht naar een bekwame vakman is net zo relevant als de uit te voeren werkzaamheden. De installateur neemt jouw huis onder de loep, legt uit welke warmtepompen er allemaal zijn, en installeert alles op de juiste wijze (bezoek Enerso verwarming). Hoe kies ik een deskundige warmtepomp-installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp vind je velerlei licenties die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Aanbieder van speciale trainingen voor warmtepomp-installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-certificaat

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer de warmtepomp fabrikant is ingeschreven bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Het label voor veilig en zuinig stoken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welke past bij mijn situatie? Doorgaans heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de tabel hieronder tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Investering Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride MV / binnenlucht Vanaf €1.700 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Full electric of Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €6.000 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Bodemwarmte €14.000 – 18.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Waterbronnen €19.500 of meer 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 maken gebruik van mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in keuken, wc en badkamer wordt afgevoerd voor een gezond klimaat. MV (lucht-lucht) systeem nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp staat in verbinding met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit (soort airco). De opgevangen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 13 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de centrale verwarming en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Noordeloos.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: verouderde en matig geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Type verwarming: Een wateraanvoertemperatuur van max 50⁰C realiseert een prettige opbrengst. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen opgeleverd voor 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: CV-ketels van 10 jaar of ouder zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

In de regel zijn er twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Zoek jij een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Zuidveld.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Je gasverbruik zal dus volledig 0 zijn. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: buitenlucht, grondwater of de bodem. De kostprijs varieert tussen de €7.000 en €18.000 (alles inclusief prijs). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een full-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Noordeloos

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Noordeloos

Veel mensen zijn benieuwd: wat zijn de kosten van een warmtepomp? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Slechts de kosten van het systeem is niet compleet. Je hebt ook te maken met installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. En zoals je misschien weet heb je soms recht op subsidies waardoor de aanschafprijs lager wordt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Noordeloos te ontcijferen.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2700 €1000 €2000 4,5 jaar
Lucht-water €4300 €2500 €2800 6,5 jaar
Bodem-water €14900 €4900 €4100 14,5 jaar
Water-water €17500 €4800 €5400 17,5 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Giessenlanden?
In 2030 is gas niet meer verkrijgbaar. In de komende periode moeten veel Nederlanders overschakelen op een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). Onze regering bezorgt ons (ook in de gemeente Giessenlanden) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. Soms ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Let op: subsidie warmtepomp Noordeloos geldt alleen op modellen die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen varieert tussen de €1600 en €4200. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW incasseer je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Dit doe je via de website RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Bijvoorbeeld: de Inventum Optima 120 DC biedt €1.100,00 subsidie en bij de Waterkotte Eco Touch Ai1 Geo Compact 5011.5 (G/W) is dit €2.800,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Noordeloos

Energieneutraal wonen is helemaal hot. Woningen die 0 gas verbruiken zullen straks de standaard worden. De warmtepomp draagt hier natuurlijk aan bij. Vergeet niet, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Lees nu verder over warmtepomp in Heerjansdam plaatsen.

De warmtepompboiler
Een andere trend is de warmtepompboiler aanschaffen. Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, in samenwerking met reguliere energie (stroom). Zodoende kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dat kan dankzij de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen de €3000 tot €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: ga maar uit van ongeveer €370 per kalenderjaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Zuid-Holland.

Ga vandaag nog besparen

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen