Warmtepomp Nuland

Het gas wordt langzaam afgesloten. De traditionele cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Binnen korte tijd is het vervangen van gasgestookte cv-ketels volledig uitgesloten. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle inwoners moeten investeren in een andere manier van verwarmen. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel op gas (CV) is het warmtepomp systeem. Door de info van onze specialisten lees je handige tips & tricks m.b.t. een warmtepomp in Nuland. Waar moet ik rekening mee houden? Is het een prijzig systeem? En welke warmtepomp installateurs zijn er? Lees alle cruciale informatie en check prijzen van een installateur in Nuland!

Inhoudsopgave
Waarom zouden we een warmtepomp laten plaatsen in Nuland? Door onze experts ontdek je handige tips & tricks. Kies voor een onderwerp en check snel bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn er in Nuland?
 2. Voor welk warmtepomp moet ik gaan?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Nuland?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nuland

Bekijk jij de opties ten aanzien van de installatie van een warmtepomp? De installatiewerkzaamheden rondom de warmtepomp is vrij complex. Hierom is een echte warmtepomp installateur in Nuland onmisbaar. Het selecteren van een deskundige warmtepomp-installateur is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De installateur bekijkt jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Hitecsa verwarming). Wat is een ervaren warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp bestaan er nogal wat vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-certificaat

  De basis voor koeltechnische werkzaamheden

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of het merk warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Met name bedoeld voor hybride warmtepompen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

De ervaringen met wartepompen is zeer verschillend. Welk type moet ik laten installeren? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel bekijk je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werkwijze Bron Totale kosten Gasbesparing Bedoeld voor
1. Ventilatie Combinatie Ventilerend Vanaf €1.600 tot 50% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch of Hybride Buitenlucht €5.000 – €8.000 60 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardwarmte €14.500 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Helemaal elektrisch Waterbronnen €19.000 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Woningen gebouwd na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. MV (lucht-lucht) systeem gebruikt als bron de warmte uit uit ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. De installatie werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Nuland.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur realiseert goede rendementen. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • CV-ketel: CV-ketels op leeftijd zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een standalone of hybride warmtepomp?

Over het algemeen ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Graag lichten we beide concepten verder toe. Nu ook online: warmtepomp installateur Zwartemeer.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp managet de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: grondwater, buitenlucht of aarde. De initiële investering ligt zo tussen de €8.000 t/m €18.500 met installatie inbegrepen. De full electric systemen met het hoogste rendement werken met water en/of bodem als warmtebron. Het kost een flinke duit, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Atag). De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de piekmomenten (extreme kou), plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone installatie. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nuland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nuland

De eerste vraag is vaak: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Alleen de prijs van het apparaat geeft geen volledig beeld. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de vakman heeft uren werk met de aansluiting. Daarnaast is er een subsidieregeling die je kunt verrekenen met de aanschafprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter zal je stroomverbruik hoger worden. Kortom: alle kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nuland uit te zoeken.

Kenmerk warmtepomp Kosten aanschaf Vakman Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1100 €1200 4 jaar
Lucht-water €4300 €1600 €2300 6 jaar
Bodem-water €14900 €5800 €3200 11,5 jaar
Water-water €18700 €4200 €4800 18 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Maasdonk?
Het duurt niet lang, en dan moeten we gasvrij wonen. Nog heel even, en dan moeten veel gezinnen wijken naar een elektrische manier van verwarmen (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Maasdonk) vrij hoge subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Soms krijg je tot wel 50% van de kostprijs. Notitie: subsidie warmtepomp Nuland geldt alleen op apparaten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1750 – €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Bij elke kW extra vermogen incasseer je een extra “bonus” van €100. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Om een voorbeeld te noemen: de Kodi VT3132 geeft recht op €1.250,00 subsidie en m.b.t. de Waterkotte Eco Touch DS 5017.5 Ai NC (G/W) ligt dit op €3.000,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Nuland

Energieneutraal wonen is de toekomst. Huizen die enkel stroom gebruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Daartegenover, deze oplossingen draaien wel op behoorlijk wat stroom. Indien je zelfstandig met zonnepanelen stroom opwekt, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en ook vakmannen zijn er genoeg. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor energieneutraal leven. Lees nu verder over warmtepomp in Heikant plaatsen.

Een warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit de ventilatielucht in combinatie met jouw basis elektriciteitsaansluiting. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze warm water leveren. Dat kan dankzij een speciale compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler valt zo tussen €2600 tot €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €290 op de jaarafrekening. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om de stroomkosten te drukken in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen