Warmtepomp Nunhem

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De milieuvervuilende cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een tijdje is het laten installeren van de gasgestookte ketel haast niet meer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Iedereen zal moeten kijken naar een duurzame verwarmingsbron. Het meest bekende alternatief van de CV-ketel is het warmtepomp systeem. Door onze website check je concrete informatie voor een warmtepomp in Nunhem. Hoe gaat het in z’n werk? Is het een prijzig systeem? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Vind alle bruikbare details en ontdek de meest vakkundige installateur in Nunhem!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Nunhem? Via onze specialisten lees jij praktische aanbevelingen. Kies voor een van de onderwerpen en check direct alle info.

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Nunhem?
 2. Hoe maak ik een keuze voor een warmtepomp?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Nunhem?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nunhem

Bekijk jij de opties ten aanzien van het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van zo’n systeem is nogal pittig. Hierom is een aangesloten warmtepomp installateur in Nunhem benodigd. Het selecteren van een competente installateur doet niet onder voor de uit te voeren werkzaamheden. De vakman neemt jouw huis onder de loep, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk iDM verwarming). Waar vind ik een echte warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp vind je velerlei vergunningen die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • Het KvINL certificaat

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK-certificering

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Check of een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de fabrikant van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen december 2023]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Energiebron Totale kosten Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Hybride combi Via ventilatie Vanaf €1.500 40 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Hybride of standalone Lucht van buiten €5.500 – €7.000 75 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Grondbron €14.500 – 18.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Full-electric Grondwaterbronnen €19.000 of extra 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht. Jaren 80 woningen en nieuwer zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een soort airco-installatie. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 10 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Nunhem.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er spelen vaak veel verschillende zaken mee.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult aantrekkelijke opbrengsten. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwtijd huis: jaren 80 woningen en ouder zijn doorgaans niet geschikt.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Grofweg ontwaren we 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Ben jij helemaal klaar met het gas? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Zwartsluis.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt 100% autonoom de centrale verwarming en warm water. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aardwarmte. De kostprijs varieert tussen de €7.000 tot €19.000 (inc. boring en aansluiten). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn de grondwater- en bodem systemen. De investering is vrij hoog, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Atag, Remeha). De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een volledig-elektrisch systeem. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nunhem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nunhem

Een veelgestelde vraag: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Om dat te berekend moet je veel aspecten mee laten wegen. Louter de prijs van het systeem geeft geen volledig beeld. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast is er een subsidieregeling die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder maar het stroomverbruik zal toenemen. Kortom: alle kosten en baten zul je moeten meenemen om de totale investering en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nunhem te analyseren.

Model warmtepomp Tarief product Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2400 €1200 €1400 6,5 jaar
Lucht-water €5400 €1600 €2300 7 jaar
Bodem-water €15500 €4600 €3800 12 jaar
Water-water €17000 €4100 €5100 15,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Leudal?
Over een aantal jaar moet elke woning “gasvrij” zijn. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel gezinnen wijken naar elektrisch verwarmen (warmtenet). Het rijk hanteert (ook in de gemeente Leudal) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Kom in actie! En gebruik deze vorstelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Belangrijk: subsidie warmtepomp Nunhem geldt alleen op modellen die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €2450 tot €5900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk, het aantal KW en energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW heb je recht op honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Alle info vind je op RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Kodi VT3150 ECO heeft €1.250,00 subsidie en bij de Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai (G/W) heb je recht op €3.200,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Nunhem

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Niettemin, deze producten hebben een hoog stroomverbruik. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Jouw energienota naar €0,00. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit maakt de terugverdientijd extra voordelig. Een zonneboiler kan jou ook helpen met de doelstelling voor een energieneutrale levensstijl. Misschien vind je dit ook relevant: warmtepomp in Heiligerlee plaatsen.

Warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Deze boiler komt aan energie uit luchtstromen / ventilatie, tezamen met gewone stroom. Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door de inwendige compressor. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen plusminus de €2900 tot €4200. Je energieverbruik wordt wel hoger: die bedragen al gauw €345 per 12 maanden. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen is een perfecte combinatie om de energierekening te verlagen in de provincie Limburg.

Besparen? Vraag offertes op!

Niet uitsluitend nieuwe woningen ook bestaande huizen