Warmtepomp Nutter

Iedereen zal op termijn een gasvrije woning moeten hebben. De hoog rendement cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Dan is het vervangen van een ketel op gas haast niet meer mogelijk. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten overstappen naar een duurzaam alternatief. Een keuze in plaats van een ketel met gas: ‘warmtepomp’. Op warmtepompspot.nl check je concrete informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Nutter. Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle onmisbare details en bekijk de tarieven via een installateur uit Nutter!

Inhoudsopgave
Hoe werkt een warmtepomp laten plaatsen in Nutter? Middels onze expertise lees je belangrijke tips en adviezen. Selecteer een van de onderstaande vragen, en je ontdekt vlug bruikbare info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Nutter?
 2. Uit welke warmtepompen kan ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Nutter?
 5. Een duurzame woning dankzij zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Nutter

Bekijk jij de opties ten aanzien van het laten installeren van een warmtepomp? Het laten installeren van zo’n systeem is best wel complex. Juist om die reden is een doorgewinterde warmtepomp installateur in Nutter cruciaal. Het selecteren van een aangesloten expert is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist inspecteert jouw woning, heeft een adviserende rol, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Itho Daalderop verwarming). Hoe kies ik een vakbekwame installateur? Betreft het installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze vergunningen die betrouwbaar zijn:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 certificaat

  Speciaal voor grond-warmtepompen

 • STEK-certificering

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of het merk warmtepomp hier aangesloten is.

 • Het OK CV logo

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juni 2024]

De ervaringen met warmtepompen zijn zeer wisselend. Welke past bij mijn situatie? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de bijgaande tabel vind je de meest relevante info.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Combinatie MV / binnenlucht Vanaf €1.650 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Buitenunit €3.500 – €7.500 50 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water All-electric Bodemwarmte €13.500 – 16.500 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water All-electric Water (grond/rivier) €18.500 of extra 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De lucht in badkamer, keuken en wc wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem neemt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Overijssel.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Nutter.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Denk aan de volgende factoren.

 • Type isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Kenmerken verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager resulteert in een prettige opbrengst. Oude-elementen zijn vaak niet geschikt.
 • Bouwjaar: jaren 80 woningen en ouder kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Vaak bestaan er 2 afwijkende types: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Zoek jij een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? In dat geval ben je ’t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Zwiggelte.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, grondwater of de aarde. De initiële investering ligt zo tussen de €8.000 tot €21.000 (inc. boring en aansluiten). Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. Het is niet goedkoop, maar op lange termijn pluk je hier de vruchten van.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas (bijvoorbeeld van AWB, Nefit, Vaillant, Intergas, Atag). De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een standalone installatie. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Nutter

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Nutter

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Louter de prijs van het apparaat is niet allesomvattend. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. En zoals je misschien weet komt de beschikbare subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale kostprijs + terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Nutter uit te werken.

Kenmerk warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3700 €1900 €1900 6 jaar
Lucht-water €5500 €1600 €2700 6 jaar
Bodem-water €15500 €4100 €3100 14,5 jaar
Water-water €17200 €4900 €5300 19 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Dinkelland?
Straks moeten we gasvrij wonen. Vanaf dit moment zullen veel consumenten overschakelen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer verschaft (ook in de gemeente Dinkelland) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze gulle subsidieregeling. In enkele gevallen krijg je de helft van de kostprijs. Let op: subsidie warmtepomp Nutter kun je enkel aanvragen voor producten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1400 en €4000. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Meestal ontvang je minimaal duizend euro. Bij elke extra kW verdien je nog eens €100 extra. Hoe werkt het aanvragen? Hiervoor ga je naar RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Om een voorbeeld te noemen: de Lennox Aqua4 AAH051PS geeft recht op €4.350,00 subsidie en met betrekking tot de Waterkotte Eco Touch DS 5023.5 Ai (G/W) ligt dit op €3.400,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Nutter

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen met de gasrekening op nul zullen straks de standaard worden. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Daartegenover, deze oplossingen consumeren wel de nodige stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. Je hebt geen energierekening meer! Extra leuk: zonnepanelen nemen in prijs af en er zijn voldoende specialisten. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en kunnen lang meegaan. De terugverdientijd wordt zo korter. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan met de doelstelling voor een energieneutraal huis. Vind alles uit over warmtepomp in Heinkenszand plaatsen.

Een warmtepompboiler
Iets anders dat we veel zien zijn warmtepompboilers aanschaffen. Zo’n boiler haalt zijn energiebron middels ventilatie (lucht) en combineert dat met elektrische energie uit het net. Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk water voor douche/bad verwarmen. Dat kan dankzij een interne compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2950 tot €5000. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €375 per jaar. Tip: elektrische boiler & zonnepanelen combineren is het beste idee om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Overijssel.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw