Warmtepomp Oostkapelle

Steeds meer mensen bereiden zich voor op gasvrij wonen. De ouderwetse cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Binnen korte tijd is het kiezen voor een gasgestookt systeem bij wet verboden. In 2030 zal het gas volledig worden afgesloten. Iedereen zal moeten investeren in een duurzamere oplossing. Een keuze in plaats van de CV-ketel is een warmtepomp installatie. Met behulp van de info van onze specialisten lees jij praktische informatie m.b.t. een warmtepomp in Oostkapelle. Hoe gaat het in z’n werk? Hoe hoog is de investering? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Bekijk alle cruciale specificaties en vergelijk direct alle installateurs in Oostkapelle!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Oostkapelle? Middels onze expertise check jij bruikbare tips en adviezen. Maak een keuze uit een onderwerp en vind meteen alle details.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Oostkapelle?
 2. Welk type warmtepomp past bij mij?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Oostkapelle?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Oostkapelle

Denk jij na over de aanschaf van een warmtepomp? Het laten installeren van de warmtepomp is nogal ingewikkeld. Vandaar is een geoefende warmtepomp installateur in Oostkapelle noodzakelijk. De zoektocht naar een erkende expert is minstens zo belangrijk als de klus die op het programma staat. De vakman verkent jouw woning, heeft een adviserende rol, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Inovatech GmbH verwarming). Wat is een bedreven installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er tegenwoordig talloze creditaties waar je op kunt letten:

 • KvINL certificaat

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 certificaat

  Installateurs die grondboringen doen moeten dit halen

 • STEK-erkende installateurs

  Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (voor werken met koudemiddelen)

 • Uneto-VNI (Vereniging van Nederlandse Installateurs)

  Een groot pluspunt wanneer een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Bekijk of de warmtepomp fabrikant erkend is.

 • OK CV

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat werkt wel/niet voor mijn huis? Normaal gesproken kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de tabel hieronder vind je een handig overzichtje.

Soort Warmtepomp Mechanisme Bron Totale kosten Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.450 35 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Standalone en Hybride Lucht van buiten €3.000 – €6.500 75 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Warmte-grondbron €15.500 – 16.000 100% Volledig geïsoleerde huizen (en duurzame aanpassingen)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwater €19.500 of extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, keuken en wc gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Deze vernuftige pomp ondersteunt dus de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit (soort airco). De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Oostkapelle.

Is onze woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Soort Isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Model verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 komen eigenlijk niet in aanmerking.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Doorgaans bestaan er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) of hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan is een hybride systeem de oplossing of warmtenetten. Hierna lees je nog wat meer details over de installaties. Nu ook online: warmtepomp installateur Ammerzoden.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp vind je met diverse bronnen: de aardwarmte, buitenlucht of grondwater. De initiële investering ligt zo tussen de €9.500 – €20.500 (alles inclusief prijs). De populairste full electric modellen werken met water en/of bodem als warmtebron. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, Atag). Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in vergelijking met een all-electric type. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Oostkapelle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Oostkapelle

Iedereen vraagt het zich af tegenwoordig: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de kostprijs van de pomp geeft geen volledig beeld. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, echter nemen de stroomkosten wel toe. Al deze kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Oostkapelle uit te zoeken.

Soort warmtepomp Tarief product Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3800 €1700 €1400 5 jaar
Lucht-water €5100 €1600 €2300 8,5 jaar
Bodem-water €14900 €4400 €2700 13 jaar
Water-water €18900 €4200 €5000 15 jaar

Hoeveel subsidie ontvang ik in de gemeente Veere?
Eerdaags moet elke woning “gasvrij” zijn. Vanaf dit moment zullen veel consumenten uitwijken naar echt groene stroom (warmtenet). De overheid biedt (ook in de gemeente Veere) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling. In veel gevallen ontvang je 30% of meer van de aanschafwaarde. Let op: subsidie warmtepomp Oostkapelle is alleen van toepassing op producten die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De hoogte van subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €2950 tot €4600. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen en energielabel. Subsidies beginnen al op de €1.000. Voor elke Kw extra vermogen incasseer je €100 bovenop de basis subsidie. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de MDV MHA-V10W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B heeft €2.150,00 subsidie en m.b.t. de Aermec ANK030H heb je recht op €1.750,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Oostkapelle

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting zullen we meer en meer gaan zien. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Aan de andere kant, deze modellen verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. In het geval jij zelf via zonnepanelen stroom genereert, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale situatie. Lees nu verder over warmtepomp in Hollum plaatsen.

De warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, en combineert dat met gewone stroom. Om die reden kan het systeem op verantwoorde wijze water voor douche/bad verwarmen. Dat gaat via de geïntegreerde compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen +/- €2600 en €4600. Onderschat niet de stroomkosten: als basis neem je +/- €385 per kalenderjaar. Zonnecellen samen met de elektrische boiler samenvoegen is het beste om om de energierekening te verlagen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen