Warmtepomp Sas van Gent

We zullen allemaal gasvrij moeten gaan wonen. De milieuvervuilende cv-ketel is verboden vanaf 2030. Binnen korte tijd is het aansluiten van de gasgestookte ketel niet meer toegestaan. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Nederlanders moeten switchen naar een milieuvriendelijk alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een HR-ketel is een warmtepomp installatie. Met behulp van onze website ontdek je alle informatie bij het kiezen van een warmtepomp in Sas van Gent. Hoe werkt het? Is het een prijzig systeem? Kies ik landelijke of regionale warmtepomp installateurs? Vind alle cruciale specificaties en vind de voordeligste installateur in Sas van Gent!

Inhoudsopgave
Wat zijn mijn mogelijkheden ten aanzien van een warmtepomp laten plaatsen in Sas van Gent? Via onze specialisten lees jij handige tips & tricks. Druk op een item uit onze FAQ en je ontdekt eenvoudig alles wat je moet weten!

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Sas van Gent?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Sas van Gent?
 5. Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Sas van Gent

Denk jij na over het investeren in een warmtepomp? Vooral de installatie van de warmtepomp is tamelijk gecompliceerd. Hierom is een degelijke warmtepomp installateur in Sas van Gent aan te raden. Het selecteren van een doorgewinterde specialist is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Deze expert bekijkt jouw woning, kan jou tips geven voor een warmtepomp, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Robur installatie). Wat is een aangesloten installateur? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende creditaties die de kwaliteit waarborgen:

 • Het KvINL certificaat

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 (KOMO)

  Verplicht in het geval van grondboringen

 • STEK-accreditatie

  Speciaal voor installateurs die werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI brancheorganisatie

  Controleer of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als Het merk/type warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilige cv-ketels. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2021]

Warmtepomp ervaringen liggen doorgaans zeer uiteen. Welk systeem laat ik installeren? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In de onderstaande tabel check je een overzicht.

Type Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type huis
1. Ventilatie Combinatie Via ventilatie Vanaf €1.600 35 – 45% Woningen na 1979 (met mechanische ventilatie)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Buitenlucht €3.500 – €7.500 60 – 100% Een woning na 1992 opgeleverd
3. Bodem-water Volledig elektrisch Warmte-grondbron €14.500 – 16.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Volledig elektrisch Water uit de grond €18.500 en extra 100% Woningen vanaf 2018
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De ‘vervuilde’ lucht in wc, keuken en badkamer wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit uit ventilatielucht. Hiermee ondersteunt het de CV-ketel. Het apparaat werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Veelgekozen in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Sas van Gent.

Is mijn huis geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Isolatiewaardes: oudere en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Type verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert een hoog rendement. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: jaren 80 huizen (of ouder) kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • Ketel op gas: Oudere cv-ketels werken doorgaans niet goed. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of full electric warmtepomp?

Normaal gesproken bestaan er twee type systemen: standalone (full electric) en hybride systemen. Wil je het gas afsluiten? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? In dat geval ben je ‘t beste af met een hybride oplossing of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Bruinisse.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp coördineert de verwarming + warm water volledig zelfstandig. Je verbruikt dus helemaal geen gas meer. Een standalone warmtepomp werkt op basis van buitenlucht, bodem of grondwater. De kosten liggen tussen de €6.000 tot €18.000 (met installatie en advies). Veel gebruikte full electric types zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De investering is vrij hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld Atag, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit). Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een standalone installatie. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende type betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Sas van Gent

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Sas van Gent

Veel mensen zijn benieuwd: is een warmtepomp duur of goedkoop? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Uitsluitend de aanschafprijs is niet allesomvattend. Er zijn namelijk ook installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie waardoor de aanschafprijs lager wordt. De kosten van het gas verminderen (of verdwijnen), maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Sas van Gent uit te werken.

Type warmtepomp Aanschafprijs Montage Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3400 €1200 €2000 6,5 jaar
Lucht-water €4200 €1700 €2300 7,5 jaar
Bodem-water €14200 €5200 €2700 12,5 jaar
Water-water €18500 €5800 €5400 15 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Terneuzen?
In 2030 moeten we gasvrij wonen. De komende jaren zullen veel huizen overstappen op nieuwe manieren om te verwarmen (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Terneuzen) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2021. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de initiële investering. Opmerking: subsidie warmtepomp Sas van Gent kan jij uitsluitend toepassen op apparaten die op de lijst prijken van het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2021).

De subsidie voor warmtepompen schommelt tussen de €1200 – €4050. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Doorgaans heb je al gauw recht op €1.000. Per extra KW heb je recht op €100 bovenop de basis subsidie. Hoe vraag ik subsidie aan? Alle info vind je op RVO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Oschner 323 DK heeft €1.250,00 subsidie en bij de Bulex Magna Aqua 150/2 heb je recht op €1.250,00.


Energieneutrale woning dankzij zonnepanelen in Sas van Gent

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen die 0 gas verbruiken zullen we meer en meer gaan zien. De warmtepomp is hiervoor natuurlijk de oplossing. Aan de andere kant, deze systemen consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan bouw je aan een energieneutrale woning. De energierekening is dan verleden tijd. Het aanschaffen van nieuwe zonnepanelen wordt steeds voordeliger, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen bij het bereiken van een energieneutrale woning. Zoek ook naar warmtepomp in Leidschendam plaatsen.

Een warmtepompboiler
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op uit luchtstromen / ventilatie, in combinatie met standaard elektriciteit. Daardoor kan het product op milieuvriendelijke wijze water voor douche/bad verwarmen. Dit gebeurt met een speciale compressor. De kostprijs van een warmtepompboiler ligt tussen de €2550 en €4900. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €400 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen maakt het ideaalplaatje om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw