Warmtepomp Schin op Geul

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De traditionele cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Vanaf komend jaar is het aanvragen van een op gas verwarmde ketel bij wet verboden. Vanaf 2030 mogen we namelijk geen gas gebruiken. Alle inwoners moeten kijken naar een andere manier van verwarmen. De optie in plaats van gas is zo’n warmtepomp. Geholpen door warmtepompspot.nl doorzoek je tips en adviezen betreffende een warmtepomp in Schin op Geul. Is mijn huis wel geschikt? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit welke warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle cruciale tips en adviezen en vind de voordeligste installateur in Schin op Geul!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Schin op Geul? Via onze specialisten lees jij nuttige tips & tricks. Klik op een item uit onze FAQ en jij checkt rap bruikbare info.

 1. Welke warmtepomp installateurs zijn werkzaam in Schin op Geul?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Schin op Geul?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Schin op Geul

Denk jij over het aanschaffen van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is behoorlijk gecompliceerd. Hierom is een bedreven warmtepomp installateur in Schin op Geul onvermijdbaar. De keuze van een aangesloten installateur is op z’n minst zo belangrijk als de uit te voeren werkzaamheden. De specialist keurt jouw hele woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over YORK installatie). Hoe kies ik een erkende vakman? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende contracten die betrouwbaar zijn:

 • KvINL certificering

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat een installateur is aangesloten bij deze organisatie

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of de fabrikant van de warmtepomp hier aangesloten is.

 • OK CV label

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepomp ervaringen verschillen onderling best wel. Welke moet ik nu kiezen? Doorgaans zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw. In het schema hieronder bekijk je een handig overzichtje.

Type Warmtepomp Werking Bron Kostprijs Besparing gas Geschikt voor
1. Ventilatie Hybride systeem Ventilatielucht Vanaf €1.550 35 – 45% Huizen met mechanische ventilatie (na 1979)
2. Lucht-water All electric of Hybride Lucht buitenaf €2.500 – €7.000 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Full-electric Grondbron €14.000 – 16.000 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.000 en hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd zijn voorzien van mechanische ventilatie. De ventilatielucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Het systeem combineer je met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een buitenunit met ventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmd tapwater van 40 graden. De lucht-water warmtepomp kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Populaire optie in Limburg.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis. Laat deze maand nog een systeem aanleggen in Schin op Geul.

Is mijn woning geschikt?
Niet in alle huizen kunnen warmtepompen worden geïnstalleerd. Dit hangt af van meerdere zaken.

 • Type isolatie: minder recente en huizen met lage isolatiewaarden zijn doorgaans niet zo geschikt.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager zorgt voor aanzienlijk woongenot. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: huizen gezet voor 1980 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels kunnen niet gekoppeld worden. Een hybride warmtepomp kopen is dan geen optie.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Over het algemeen bestaan er 2 verschillende producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Neig jij eerst naar een installatie waarbij jouw CV nog niet de deur uit hoeft? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Castenray.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp is verantwoordelijk voor zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp werkt op basis van grondwater, buitenlucht of bodem. De investering ligt tussen de €5.000 tot €19.500 (alles inclusief prijs). Veel gebruikte full electric types zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit). Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in vergelijking met een all-electric product. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd type is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Schin op Geul

Wat kost een warmtepomp laten plaatsen in Schin op Geul

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Slechts de aanschafprijs is niet compleet. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Bovendien komt de beschikbare subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Je gaat minder gas gebruiken, maar je gaat weer meer stroom gebruiken. Alle vormen van kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Schin op Geul te bepalen.

Soort warmtepomp Prijs pomp Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1700 €1200 6,5 jaar
Lucht-water €5400 €1500 €2800 7,5 jaar
Bodem-water €14800 €4100 €2800 14 jaar
Water-water €17400 €5600 €4900 15,5 jaar

Krijg ik ook subsidie in de gemeente Valkenburg aan de Geul?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. In de komende periode zullen veel gezinnen overstappen op andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer biedt (ook in de gemeente Valkenburg aan de Geul) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Profiteer snel van deze gulle subsidieregeling. Niet zelden krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Notitie: subsidie warmtepomp Schin op Geul geldt alleen op types die zijn gekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1650 – €5650. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen heb je recht op nog eens €100 extra. Hoe vraag ik subsidie aan? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een volledig betaalbewijs. Een actueel voorbeeld: de Panasonic High performance KIT-WC16F6E5 heeft €2.900,00 subsidie en bij de Carrier 30PHC120STD heb je recht op €3.200,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Schin op Geul

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Woningen zonder gasaansluiting gaan we strak veel meer zien. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Niettemin, deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Natuurlijk kan je met zonnepanelen zelf stroom opwekken, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en de units leveren langere periodes hoge opbrengsten. Dit betekent: een lagere terugverdientijd! Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutrale woning. Mensen zochten ook naar: warmtepomp in Lierderholthuis plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie uit luchtstromen / ventilatie, samen met reguliere energie (stroom). Daardoor kan het efficiënt en milieuvriendelijk warm water leveren. Dit kan door de inwendige compressor. De aanschafprijs van zo’n warmtepompboiler ligt tussen plusminus de €2750 – €4300. Het stroomverbruik is aanzienlijk: die bedragen al gauw €290 per kalenderjaar. Advies: zonnepanelen en de elektrische boiler combineren is het beste idee om jullie stroomkosten lager te krijgen in de provincie Limburg.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen