Warmtepomp Veere

De trend om zonder gas te verwarmen neemt toe. De hoog rendement cv-ketel gaat vanaf 2030 in de ban. Over een tijdje is het kiezen voor een op gas verwarmde ketel haast niet meer mogelijk. In 2030 gaat de gaskraan helemaal dicht. Alle gezinnen moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. Een keuze in plaats van de oude ketels is het warmtepomp systeem. Geholpen door warmtepompspot.nl vind je concrete informatie m.b.t. een warmtepomp in Veere. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Ontdek alle bruikbare informatie en vraag kosten op bij een lokale installateur uit Veere!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Veere? Door onze experts lees je belangrijke info. Selecteer een van de onderwerpen en je ontdekt binnen no-time verdere informatie.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Veere?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?
 4. Wat kost een warmtepomp in Veere?
 5. Maak je woning 100% energieneutraal

Warmtepomp installateurs in Veere

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij pittig. Om die reden is een deskundige warmtepomp installateur in Veere onvermijdbaar. De keuze maken voor een competente warmtepomp-installateur is minstens zo belangrijk als de klus zelf. De installateur bekijkt jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Kleventa). Wat is een degelijke vakman? Betreft het installeren van een warmtepomp heb je diverse bevoegdheden waar je op kunt letten:

 • KvINL certificering

  Een theoretisch- en praktijkexamen gericht op warmtepomp monteurs

 • BRL 6000 erkenning

  Een speciaal certificaat voor grondboringen

 • STEK-erkende bedrijven

  Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid in de koelsector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Check of de installateur hier erkend is.

 • Dutch Heat Pump Association

  Een pluspunt als het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV label

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen juli 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Wat rendeert het beste in mijn woning? Veelal heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder ontdek je een en ander samengevat.

Type Warmtepomp Werkwijze Energiebron Kosten (incl. montage) Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Hybride combi MV / binnenlucht Vanaf €1.750 30 – 50% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Standalone en Hybride Luchtunit (buiten) €3.500 – €6.000 50 – 100% Woningen gebouwd na 1992
3. Bodem-water Helemaal elektrisch Aardbron €15.000 – 16.000 100% Recente projecten (of aanzienlijke opknapbeurt)
4. Water-water Volledig elektrisch Grondwaterbronnen €19.500 of meer 100% Huizen vanaf 2016
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De populaire ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd werken vaak met mechanische ventilatie. De lucht in keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen voor gezond leef- en werkklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem profiteert van de warmte uit uit ventilatielucht. Deze wordt naar je cv-ketel gevoerd. Het apparaat werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar heet water (voor douche en bad). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De installatie heeft ook een koelende functie. Laat snel een systeem aanleggen in Veere.

Is mijn woning geschikt?
Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Isolatie: oudere en slecht geïsoleerde woningen dienen prioriteit te leggen op isolatie.
 • Verwarmingssysteem: Een lage aanvoertemperatuur realiseert aanzienlijk woongenot. Je hebt lage-temperatuur radiatoren nodig.
 • Leeftijd woning: huizen opgeleverd voor 1979 kunnen voor problemen gaan zorgen.
 • CV-ketel: De wat oudere CV-ketels kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een all electric of hybride warmtepomp?

Normaal gesproken zien we 2 afwijkende types: standalone (all electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Neig jij eerst naar een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Fochteloo.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt zowel warm tapwater als de verwarming. Jouw gasverbruik daalt praktisch naar 0. Een standalone warmtepomp gebruikt als bron grondwater, bodem of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €5.500 en €18.500 (met installatie en advies). De populairste full electric modellen zijn de grondwater- en bodem systemen. Het is niet goedkoop, maar daar is het rendement ook naar.

Hybride warmtepomp
Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel (van bijv. Nefit, AWB, Remeha, Atag, Vaillant). Zo’n hybride oplossing kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een standalone systeem. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte model betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Veere

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Veere

Veel mensen zijn benieuwd: zijn de kosten van een warmtepomp hoog? Je zult daarvoor een aantal berekeningen moeten maken. Enkel de prijs van het systeem is niet erg volledig. Onderschat namelijk niet de installatiekosten: een specialist moet alle aanleggen. Bovendien moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. De kosten voor gasverbruik nemen af, maar het systeem gebruikt wel veel stroom. Alle soorten kosten en baten neem je mee in je berekening om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Veere vast te stellen.

Model warmtepomp Aanschafprijs Installatie Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2900 €1300 €1600 6 jaar
Lucht-water €5900 €1500 €2000 9 jaar
Bodem-water €15000 €4800 €3700 10 jaar
Water-water €18900 €5100 €4700 16 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Veere?
Straks moet elke woning “gasvrij” zijn. Nog heel even, en dan gaan veel huizen overstappen op duurzame alternatieven (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Veere) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juli 2024. Het betreft een gulle subsidieregeling. In enkele gevallen ontvang je 30% of meer van de initiële investering. Niet vergeten: subsidie warmtepomp Veere geldt alleen op apparaten die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juli 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €1150 tot €4950. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het model, vermogen en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Voor iedere kW extra thermisch vermogen ontvang je honderd euro extra. Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Vraag bij je installateur het bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Sonnenkraft HP10MR heeft €2.300,00 subsidie en voor de CLINT CHA/ML/ST/WP 262-P heb je recht op €5.700,00.


Energieneutraal leven met zonnepanelen in Veere

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen zonder gasaansluiting zijn sterk in opkomst. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Maar, deze verbruiken wel aanzienlijk KW stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan komt een energieneutraal huis heel dichtbij. Niet langer betalen voor energie! Zonnepanelen worden steeds betaalbaarder, en ook vakmannen zijn er genoeg. De Zonnecellen zijn voordelig in aanschaf en panelen gaan jaren extra mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Ook kan de zonneboiler bijdragen bij het bereiken van een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Noordbroek plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie middels ventilatie (lucht) in combinatie met elektrische energie uit het net. Op die manier kan de installatie via een duurzame methode water verwarmen. Dit gebeurt met een interne compressor. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €3000 en €4400. Je energieverbruik wordt wel hoger: houdt rekening met zo’n €265 op de jaarafrekening. Zonnepanelen met een elektrische boiler samenvoegen is het beste om om de energierekening te verlagen in de provincie Zeeland.

Start met besparen

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw