Warmtepomp Vierpolders

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De ouderwetse cv-ketel is over een aantal jaren verboden. In slechts enkele jaren is de keuze voor de gasgestookte ketel geen optie meer. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Alle huizenbezitters moeten kiezen voor een duurzamere oplossing. De alternatieve keuzemogelijkheid van de CV-ketel is een warmtepomp installatie. Op de info van onze specialisten bekijk jij relevante tips bij het kiezen van een warmtepomp in Vierpolders. Hoe werkt het? Met welke kosten moet ik rekening houden? Uit hoeveel warmtepomp installateurs kan ik kiezen? Lees alle praktische tips & tricks en vergelijk direct alle installateurs in Vierpolders!

Inhoudsopgave
Om welke reden zou ik een warmtepomp laten plaatsen in Vierpolders? Aan de hand van de info op deze pagina lees je zinvolle tips & tricks. Kies voor een van de vragen hieronder, en je leest meteen alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Vierpolders?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Wat past bij mij: Een all electric of hybride warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Vierpolders?
 5. Energie opwekken voor je woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vierpolders

Bekijk jij de opties ten aanzien van het aanschaffen van een warmtepomp? Juist het laten installeren van de warmtepomp is nogal moeilijk. Hierom is een vakkundige warmtepomp installateur in Vierpolders benodigd. Het selecteren van een competente vakman is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste systeem. Hij bekijkt jouw woning, helpt jou bij het kiezen van een systeem, en sluiten alles op een goede manier aan (bekijk Alto refrigeration warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een bedreven warmtepomp-specialist? Met betrekking tot installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL)

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 certificaat

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK-accreditatie

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Controleer of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Controleer of het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Check dit met name in het geval van hybride installaties.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen mei 2024]

Warmtepomp ervaringen zijn zeer divers. Voor welk systeem moet ik gaan? Normaal gesproken heb je meer te kiezen bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema ontdek je een overzicht.

Soort Warmtepomp Mechanisme Warmtebron De kosten Gasbesparing Soort woning
1. Ventilatie Samen met gasketel Luchtstroom Vanaf €1.450 45 – 50% Woning gebouwd na 1979 (met MV / ventilatie)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Luchtunit (buiten) €4.000 – €7.500 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water 100% elektrisch Aardbron €15.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water Standalone Grondwaterbronnen €18.000 en extra 100% Huizen vanaf 2017
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, wc en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Een lucht-lucht systeem neemt (warmte) ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. De installatie werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warm water voor in de keuken/badkamer. De lucht-water warmtepomp is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Vaak geïnstalleerd in Zuid-Holland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen. Laat direct het systeem aanleggen in Vierpolders.

Is mijn huis geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Er zijn veel aspecten die hier invloed op hebben.

 • Mate van isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en slecht geïsoleerde woningen moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur van 55 graden of lager realiseert een hoog rendement. Traditionele-radiatoren werken minder goed.
 • Leeftijd woning: jaren 80 huizen (of ouder) voldoen niet aan de minimale randvoorwaarden.
 • Gasgestookte-ketels: Oudere cv-ketels zijn niet compatibel. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een hybride of standalone warmtepomp?

Normaliter zijn er 2 verschillende producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige keuze. Start je liever met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan zijn er speciale hybride mogelijkheden of warmtenetten. Hieronder lees je meer info. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp installateur Gassel.

Full electric warmtepomp
Zo’n all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, bodem of buitenlucht. De kosten liggen tussen de €5.000 t/m €19.500 (met installatie en advies). De meest efficiënte full electric systemen zijn gebaseerd op water en bodemsystemen. De tarieven liggen best hoog, waardoor de terugverdientijd wat langer is.

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel (bijvoorbeeld AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant). Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper wanneer je het afzet tegen een full-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima model is de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vierpolders

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vierpolders

Veel mensen zijn benieuwd: wat kost een warmtepomp? Daarvoor moet je diverse zaken in acht nemen. Louter de kosten van het systeem is niet allesomvattend. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: een vakman moet speciaal langskomen. Daarnaast is er een subsidieregeling waardoor de aanschafprijs lager wordt. Je gaat minder gas gebruiken, maar het stroomverbruik zal toenemen. Al deze kosten en baten moet je in overweging nemen om de totale tarieven en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vierpolders uit te werken.

Type warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2300 €1200 €1200 4,5 jaar
Lucht-water €4500 €2500 €2200 7 jaar
Bodem-water €15000 €5400 €2700 9 jaar
Water-water €18300 €4300 €5100 17,5 jaar

Hoe zit het met subsidie in de gemeente Brielle?
Straks gaat de gaskraan helemaal dicht. De komende jaren gaan veel Nederlanders overgaan naar andere vormen van energie (warmtenet). De 2e kamer bezorgt ons (ook in de gemeente Brielle) vorstelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in mei 2024. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke subsidieregeling. In veel gevallen krijg je de helft van de initiële investering. Notitie: subsidie warmtepomp Vierpolders kan jij uitsluitend toepassen op modellen die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen mei 2024).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1600 en €4750. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Per extra KW ontvang je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een actueel voorbeeld: de SPRSUN CGK/D-42(T) heeft €3.450,00 subsidie en bij de Clivet WSAN-XIN 121 prm heb je recht op €2.550,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Vierpolders

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen met de gasrekening op nul zijn toekomstbestendig. Met warmtepompen heb je geen gas meer nodig. Vergeet niet, deze systemen verbruiken veel stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan heb je de volgende stap pas echt gezet. Jouw energienota naar €0,00. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en de installatie steeds eenvoudiger. De Zonnecel inkopen is aantrekkelijk (subsidie) en gaan langer mee. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Zo’n zonneboiler kan jouw ook goed bijstaan om je doel te realiseren: een energieneutrale woning. Lees nu verder over warmtepomp in Obdam plaatsen.

Warmtepompboiler
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via ventilatiestromen (lucht), tezamen met reguliere energie (stroom). Op basis daarvan kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door ingebouwde compressors. De winkelprijs voor warmtepompboilers ligt tussen +/- €2750 tot €4300. Wat betreft de energiekosten: ga maar uit van ongeveer €335 per 12 maanden. Een elektrische boiler met zonnepanelen maakt het ideaalplaatje om de energierekening te verlagen in de provincie Zuid-Holland.

Begin direct met besparen

Voor bestaande woning en nieuwbouw huizen