Warmtepomp Vlierden

Nederland moet van het gas af. De ouderwetse cv-ketel verdwijnt vanaf 2021. In slechts enkele jaren is het plaatsen van een cv-ketel (op gas) niet langer mogelijk. 2030 is het startpunt voor een gasvrij Holland. Alle gezinnen moeten investeren in een alternatieve bron. Het meest bekende alternatief van de oude ketels is: ‘warmtepomp’. Middels warmtepompspot.nl doorzoek jij bruikbare informatie voor een warmtepomp in Vlierden. Hoe werkt zo’n systeem? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle nuttige info en kies een betrouwbare vakman / installateur in Vlierden!

Inhoudsopgave
Wat zijn alle opties voor een warmtepomp laten plaatsen in Vlierden? Via onze specialisten check jij belangrijke info. Maak een keuze uit een veelgestelde vraag en je vindt direct alles wat je moet weten!

 1. Welke warmtepomp installateurs werken in Vlierden?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Vlierden?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vlierden

Overweeg jij de installatie van een warmtepomp? Juist het laten installeren van zo’n duurzame energiebron is nogal gecompliceerd. Om die reden is een aangesloten warmtepomp installateur in Vlierden onontbeerlijk. De keuze maken voor een erkende expert is net zo relevant als het kiezen van het juiste systeem. De vakman keurt jouw hele woning, adviseert een geschikte pomp, en zorgt dat alles goed wordt aangesloten (check CLINT warmtepomp). Hoe herken je een bedreven installateur? Omtrent het installeren van een warmtepomp heb je diverse creditaties die garanties kunnen bieden:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Diverse trainingen voor uiteenlopende warmtepompen

 • BRL 6000 (KOMO)

  Een speciale training voor grondboringen

 • STEK-certificering

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • UNETO-VNI (installatiebranche in NL)

  Bekijk altijd of de installateur hier is ingeschreven

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp lid is van deze organisatie.

 • OK CV keurmerk

  Keurmerk voor installateurs die veilig met CV-ketels werken. Let hier op in het geval van hybride pompen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Ervaringen met warmtepompen zijn wisselend. Welke past bij mijn situatie? Normaal gesproken heb je meer opties bij een warmtepomp voor nieuwbouw in vergelijking met bestaande bouw. In de onderstaande tabel vind je de voornaamste verschillen.

Categorie Warmtepomp Niveau Bron De kosten Besparing gas Type woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.550 tot 50% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Volledig elektrisch en Hybride Lucht buitenaf €5.000 – €6.000 70 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Bodemwarmte €15.000 – 17.000 100% Woningen na 2010 (of noemenswaardige aanpassingen)
4. Water-water Standalone Grondwater €18.000 of hoger 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht. Huizen die gebouwd zijn na de jaren 80 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘gebruikte’ lucht badkamer, toilet en keuken wordt afgezogen voor een gezond binnenklimaat. Zo’n lucht-lucht systeem benut (warmte) ventilatielucht. Dit komt bij je CV-ketel terecht. Het systeem werkt samen met de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit met ventilator. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Erg in trek in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer. Laat dit systeem aanleggen in Vlierden.

Is mijn huis geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Soort Isolatie: huizen gebouwd voor 1980 en huizen met lage isolatiewaarden moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C zorgt voor een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bouwjaar: woningen gebouwd tot 1979 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasgestookte-ketels: De wat oudere CV-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is dan niet mogelijk.

Een volledig elektrische of hybride warmtepomp?

Gewoonlijk onderscheiden we twee variërende type producten: standalone (all electric) en hybride systemen. Jouw gasaansluiting de deur uit? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de uitkomst. Wil je beginnen met een type waarbij ook je (CV) gasketel nog meewerkt? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Lees verder voor het verschil. Andere regio? Begin nu direct met warmtepomp installateur Geeuwenbrug.

Full electric warmtepomp
De all electric warmtepomp regelt voor de volle 100% (vloer)verwarming en warm water. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, bodem of buitenlucht. De investering ligt tussen de €8.000 tot zo’n €20.000 (met installatie en advies). De full electric systemen met het hoogste rendement zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De tarieven liggen best hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Remeha, Nefit, Atag, Vaillant). Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel helpt voor de momenten dat het te koud is buiten, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een standalone systeem. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vlierden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vlierden

Veel mensen zijn benieuwd: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Puur de prijs van het apparaat is niet afdoende. Er bestaan natuurlijk ook installatiekosten: er komt een specialist om alles aan te sluiten. Tevens moet je rekening houden met de subsidie die de investering een stuk aantrekkelijker maakt. Het gasverbruik wordt minder echter verbruikt je pomp wel meer stroom. Kortom: alle kosten en baten moet je noteren om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vlierden te ontcijferen.

Model warmtepomp Tarief product Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €2500 €1900 €1600 5 jaar
Lucht-water €5300 €1500 €2800 7,5 jaar
Bodem-water €15100 €5100 €3800 12 jaar
Water-water €17300 €4100 €4900 15,5 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Deurne?
Het duurt niet lang, en dan moet elke woning “gasvrij” zijn. De komende jaren moeten veel woningen uitwijken naar duurzame alternatieven (warmtenet). De regering verschaft (ook in de gemeente Deurne) royale subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Het betreft een historische subsidieregeling. Vaak krijg je 20% tot 50% van de aanschafwaarde. Tip: subsidie warmtepomp Vlierden kan jij uitsluitend toepassen op types die zijn geselecteerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €3000 en €4650. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het merk, het aantal KW en energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW incasseer je honderd euro extra. Hoe werkt het aanvragen? Dit kan allemaal via RvO.nl. Zorg voor een bewijs van aanschaf. Een actueel voorbeeld: de Stiebel-Eltron LWZ 504 (233514) heeft €2.100,00 subsidie en met betrekking tot de Clivet WSAN-XIN 31 prm heb je recht op €1.550,00.


Energieneutrale woning met zonnepanelen in Vlierden

Energieneutraal wonen is erg interessant. Woningen die 0 gas verbruiken zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Niettemin, deze oplossingen consumeren wel de nodige stroom. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan bouw je aan een energieneutrale woning. Je hebt geen energierekening meer! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. Een Zonnecel aanschaffen wordt goedkoper en de panelen behouden langer hun rendement. Je terugverdientijd wordt op die manier gereduceerd. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen om je doel te realiseren: een energieneutrale levensstijl. Bekijk ook de mogelijkheden voor: warmtepomp in Oirschot plaatsen.

Over warmtepompboilers
Heb jij al wel eens gedacht over een warmtepompboiler aanschaffen? Het boiler systeem genereert energie via ventilatiestromen (lucht), in combinatie met reguliere energie (stroom). Zodoende kan het efficiënt en milieuvriendelijk verbruikswater verwarmen (douche / bad / afwas). Dit kan door een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2800 en €4700. Wat betreft de energiekosten: die bedragen al gauw €300 per jaar. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om jouw energie uitgaven te reduceren in de provincie Noord-Brabant.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Naast nieuwe huizen ook voor bestaande bouw