Warmtepomp Vortum-Mullem

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De oude en vertrouwde cv-ketel is over een aantal jaren verboden. Over een aantal jaar is het plaatsen van een op gas verwarmde ketel niet meer toegestaan. In 2030 moet het gasverbruik terug naar 0. Iedereen zal zullen zich oriënteren op een duurzaam alternatief. De alternatieve keuzemogelijkheid van een ketel met gas een warmtepomp. Geholpen door de tips van onze experts check je alle informatie voor een warmtepomp in Vortum-Mullem. Is mijn huis wel geschikt? Wat zijn de verschillende tarieven? Wat zijn opties qua warmtepomp installateurs? Vind alle nuttige informatie en check prijzen van een installateur in Vortum-Mullem!

Inhoudsopgave
Kan ik een warmtepomp laten plaatsen in Vortum-Mullem? Middels onze expertise lees jij praktische tips & tricks. Selecteer een van de onderstaande vragen, en check eenvoudig het antwoord op jouw vraag.

 1. Mogelijkheden voor een warmtepomp installateur in Vortum-Mullem?
 2. Welke warmtepomp moet ik kiezen?
 3. Wat is het verschil tussen een hybride en all electric warmtepomp?
 4. Wat zijn de tarieven van een warmtepomp in Vortum-Mullem?
 5. Milieubewust en duurzaam wonen met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vortum-Mullem

Denk jij na over het aanschaffen van een warmtepomp? De installatie van zo’n duurzame energiebron is vrij moeilijk. Daarom is een competente warmtepomp installateur in Vortum-Mullem onontbeerlijk. Het selecteren van een competente vakman is net zo relevant als de klus zelf. De vakman kijkt kritisch naar jouw woning, bekijkt welk type systeem het beste rendeert, en draagt zorg voor een gedegen installatie (check Fujitsu warmtepomp). Hoe ben ik verzekerd van een aangesloten warmtepomp-specialist? Omtrent het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende vergunningen die de kwaliteit waarborgen:

 • KvINL erkenning voor installatie warmtepomp

  Biedt verschillende trainingen voor installateurs

 • BRL 6000 erkenning

  Bedoeld voor het plaatsen van bodem-warmtepompen

 • STEK gecertificeerd

  Een certificaat gericht op werken met koudemiddelen

 • Lid van UNETO-VNI?

  Het is relevant dat een installateur hierbij aangesloten is

 • Dutch Heat Pump Association

  Check of Het merk/type warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV keurmerk

  Kwaliteitslabel voor veilig en energiezuinig verwarmen. Relevant bij installeren van hybride systemen.

Welke warmtepomp heb ik nodig? [ervaringen december 2023]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Voor welk systeem moet ik gaan? Gewoonlijk kun je meer kanten op bij een warmtepomp voor nieuwbouw vergeleken met bestaande bouw. In het schema hieronder vind je de voornaamste verschillen.

Soort Warmtepomp Werking Energiebron Kosten (incl. montage) Besparing gas Soort woning
1. Ventilatie Hybride Luchtstroom Vanaf €1.650 35 – 45% Huizen (na 1979) met mechanische ventilatie
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht buitenaf €5.500 – €8.000 65 – 100% Huizen gebouwd vanaf 1992
3. Bodem-water Standalone Warmte-grondbron €13.000 – 17.500 100% Nieuwbouwwoningen (of na grote renovatie)
4. Water-water Standalone Waterbronnen €18.500 en extra 100% Nieuwbouwwoningen
null

1. Ventilatiewarmtepomp

De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. De meeste huizen na 1980 zijn normaal gesproken uitgerust met mechanische ventilatie. De ‘vuile’ lucht in badkamer, toilet en keuken gaat naar “buiten” voor een aangenaam klimaat. Dit lucht-lucht systeem haalt de warmte uit uit ventilatielucht. Dit gaat rechtstreeks naar de CV-ketel. Het systeem werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco-installatie. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Noord-Brabant.
null

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, maar kan ook koelen als het warm is.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. Het systeem kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Vortum-Mullem.

Is mijn woning geschikt?
Niet zomaar elk huis is klaar voor een warmtepomp. Verschillende variabelen hebben invloed.

 • Mate van isolatie: Gedateerde woningen en slecht geïsoleerde woningen zijn minder geschikt.
 • Type verwarming: Een lage aanvoertemperatuur vervult een hoog rendement. Radiatoren zijn niet altijd geschikt.
 • Bestaand / Nieuwbouw: huizen gezet voor 1980 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: Achterhaalde cv-ketels zijn minder geschikt. Een hybride warmtepomp kopen is in dit geval geen keuze.

Een hybride of all electric warmtepomp?

Gewoonlijk ontwaren we twee variërende type producten: standalone (full electric) en hybride systemen. Het gasverbruik reduceren tot 0? Een volledig elektrische warmtepomp is dan wat je nodig hebt. Neig jij eerst naar een pomp die samenwerkt met je huidige gasketel? Ga dan voor een hybride installatie of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Start nu ook met warmtepomp installateur Giessen.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert zowel warm tapwater als de verwarming. Jij hebt dan dus geen gasaansluiting meer nodig. Een standalone warmtepomp kan werken met grondwater, bodem of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €7.500 tot zo’n €20.000 met installatie inbegrepen. De meest efficiënte full electric systemen zijn systemen op basis van bodem en grondwater. De investering is vrij hoog, maar het scheelt enorm op je energiekosten.

Hybride warmtepomp
De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas (bijv. van AWB, Remeha, Vaillant, Atag, Nefit). De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een 100% elektrische systeem. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd type is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vortum-Mullem

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vortum-Mullem

De eerste vraag is vaak: wat is de prijs van een warmtepomp? De berekening die je daarvoor maakt is ingewikkeld. Enkel de kostprijs van de pomp is niet allesomvattend. Er zijn namelijk ook installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarbij moet je rekening houden met de subsidie die zorgen voor een lagere verkoopprijs. Het energietarief voor gas zal minder worden, echter nemen de stroomkosten wel toe. Kortom: alle kosten en baten neem je mee in je berekening om de kosten en terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vortum-Mullem uit te werken.

Type warmtepomp Aanschafprijs Aansluiting Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1000 €1200 6,5 jaar
Lucht-water €6300 €2300 €2000 7 jaar
Bodem-water €15300 €4900 €4000 13,5 jaar
Water-water €18000 €4500 €4000 16,6 jaar

Kan ik subsidie aanvragen in de gemeente Boxmeer?
Binnenkort is gas niet meer verkrijgbaar. Vanaf dit moment moeten veel Nederlanders uitwijken naar schonere manieren om huizen te verwarmen (warmtenet). Onze regering geeft (ook in de gemeente Boxmeer) aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in december 2023. Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling. Niet zelden ontvang je 30% of meer van de aanschafprijs. Opmerking: subsidie warmtepomp Vortum-Mullem kan jij uitsluitend toepassen op types die worden gecommuniceerd door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen december 2023).

De actuele subsidie voor warmtepompen fluctueert tussen de €1150 en €5750. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Subsidies starten rond de €1.000. Per extra KW krijg je honderd euro extra. Hoe maak ik aanspraak op subsidie? Op RVO.nl tref je alle benodigde info. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een actueel voorbeeld: de Stiebel-Eltron WPL 18 Cool (223401) heeft €2.300,00 subsidie en voor de Clivet WSN-XEE 302 heb je recht op €6.900,00.


Creëer een energieneutraal huis met zonnepanelen in Vortum-Mullem

Een energieneutrale woning, heb jij er al over nagedacht? Gasvrije woningen zullen we meer en meer gaan zien. Warmtepompen zijn een goede eerste stap. Aan de andere kant, deze modellen consumeren wel de nodige stroom. Is de situatie zo dat je al met zonnepanelen energie opwekt, dan kun je pas echt energieneutraal wonen. De energierekening is dan verleden tijd. Handig om te weten: zonnepanelen zijn nu aantrekkelijk geprijsd en installatiebedrijven vind je overal. Veel merken en leveranciers bieden zonnecellen aan en panelen gaan jaren extra mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Daarnaast kan een zonneboiler je ook ondersteunen bij het bereiken van een energieneutrale situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: warmtepomp in Ommeren plaatsen.

Over warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? Een boiler gebruikt energie via lucht (ventilatie) samen met gewone stroom. Zodoende kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit is mogelijk middels een speciale compressor. Wat je qua prijs kwijt bent aan de warmtepompboiler valt zo tussen €2600 en €4500. Je energieverbruik wordt wel hoger: we hebben het al snel over €330 per jaar. Zonnepanelen met een elektrische boiler is een perfecte combinatie om de energierekening te verlagen in de provincie Noord-Brabant.

Ga vandaag nog besparen

Zowel voor nieuwe huizen als bestaande woningen