Warmtepomp Vrouwenpolder

Gasvrij wonen heeft de toekomst! De gebruikelijke CV-ketel verdwijnt vanaf 2021. Binnen korte tijd is het vervangen van een gasgestookt systeem haast niet meer mogelijk. Rond 2030 kunnen we geen gas meer afnemen. Nederlanders moeten dus over naar een duurzame verwarmingsbron. Een populair alternatief van een ketel op gas (CV) is: ‘warmtepomp’. Via deze webpagina lees jij diepgaande beschrijvingen aangaande een warmtepomp in Vrouwenpolder. Hoe gaat het in z’n werk? Wat zijn de verschillende tarieven? Zijn er warmtepomp installateurs bij mij in de buurt? Lees alle relevante info en vraag direct een offerte aan bij een installateur in Vrouwenpolder!

Inhoudsopgave
Moet ik ook een warmtepomp laten plaatsen in Vrouwenpolder? Op onze website lees je praktische informatie. Druk op een onderwerp en vind snel alle info.

 1. Opties voor warmtepomp installateurs uit Vrouwenpolder?
 2. Welke warmtepomp heb ik nodig?
 3. Hybride of full electric warmtepomp?
 4. Welke kosten komen er kijken bij een warmtepomp in Vrouwenpolder?
 5. Energieneutrale woning met zonnepanelen

Warmtepomp installateurs in Vrouwenpolder

Ben jij er al mee bezig, de installatie van een warmtepomp? In het bijzonder de installatie van zo’n pomp is behoorlijk ingewikkeld. Hierom is een ervaren warmtepomp installateur in Vrouwenpolder benodigd. Het kiezen van een betrouwbare specialist is op z’n minst zo belangrijk als de klus zelf. De installateur bekijkt jouw woning, heeft een adviserende rol, en zorgt er natuurlijk voor dat alles goed wordt aangesloten (lees over Hiseer warmtepomp). Wat is een officiële warmtepomp-specialist? Ten aanzien van het installeren van een warmtepomp zijn er verschillende licenties die de keuze gemakkelijker kunnen maken:

 • KvINL certificaat

  Een betrouwbaar kwaliteitskeurmerk

 • BRL 6000 (KOMO)

  Eventueel samen met een Bodem+ erkenning

 • STEK gecertificeerd

  Aangesloten bedrijven lopen voorop in de koude sector

 • Uneto-VNI (Erkende Nederlandse Installateurs)

  Het is relevant dat de installateur het keurmerk heeft

 • Dutch Heat Pump Association

  Het is relevant wanneer het merk van de warmtepomp aangesloten is bij deze vereniging.

 • OK CV kwaliteitslabel

  Een speciaal keurmerk voor CV-installateurs. Belangrijk bij hybride (ventilatiewarmtepomp) systemen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen? [ervaringen juni 2024]

Warmtepompen zijn er in alle soorten en maten, de ervaringen wisselen nogal. Welke past bij mijn situatie? Veelal zijn de mogelijkheden groter bij een warmtepomp voor nieuwbouw dan bestaande bouw. In het schema tref je een en ander samengevat.

Soort Warmtepomp Werking Warmtebron Kostprijs Gasbesparing Type woning
1. Ventilatie Combinatie Ventilatielucht Vanaf €1.300 25 – 45% Goede mechanische ventilatie noodzakelijk (vanaf 1979)
2. Lucht-water Hybride en Full electric Lucht van buiten €3.500 – €7.500 55 – 100% Een huis vanaf 1992 en nieuwer
3. Bodem-water Standalone Grondbron €13.000 – 17.500 100% Nieuwbouwhuizen (en aangepaste isolatie woningen)
4. Water-water 100% elektrisch Water (grond/rivier) €19.500 of hoger 100% Huizen vanaf 2015
null

1. Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht. Het gros van huizen na 1980 gebouwd hebben mechanische ventilatie. De lucht in toilet, badkamer en keuken wordt afgezogen om de lucht in huis gezond te houden. Een lucht-lucht systeem benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht. Het wordt vervolgens doorgestuurd naar de CV. Deze vernuftige pomp werkt in dienst van de HR-ketel: een hybride warmtepomp.
null

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco-installatie. Deze warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmingswater (40⁰C). De lucht-water warmtepomp is er als hybride en all-electric (standalone). Populair in Zeeland.
null

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.
water icon

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen. Laat zo’n systeem aanleggen in Vrouwenpolder.

Is onze woning geschikt?
Niet in elk huis kan een warmtepomp geplaatst worden. Een aantal factoren zijn van invloed.

 • Type isolatie: verouderde en huizen waar het ontbreekt aan isolatie moeten eerst de isolatie aanpakken.
 • Model verwarming: Een aanvoertemperatuur tussen de 30⁰C en 50⁰C realiseert goede rendementen. Hoge-temperatuur radiatoren zijn ongeschikt.
 • Bouwjaar: huizen gezet voor 1980 hebben vaak niet de juiste kenmerken.
 • Gasketels: CV-ketels op leeftijd kun je niet combineren. Een hybride warmtepomp kopen behoort niet tot de mogelijkheden.

Een full electric of hybride warmtepomp?

Meestal bestaan er twee variërende type producten: standalone (volledig elektrisch) en hybride systemen. Wil jij helemaal van het gas af? Een volledig elektrische warmtepomp is dan de enige optie. Wil je beginnen met een product dat compatibel is met de gas-ketel (CV)? Dan kies je voor een hybride systeem of warmtenetten. Hierna vind je meer info over beide systemen. Nu ook online: warmtepomp installateur Goedereede.

Full electric warmtepomp
Een all electric warmtepomp organiseert de verwarming en het warm water voor 100%. De gasaansluiting is dus overbodig geworden. Een standalone warmtepomp kan verschillende bronnen hebben: de aarde, grondwater of buitenlucht. De kostprijs varieert tussen de €6.000 – €19.000 inclusief installatie. Veel van deze full electric modellen zijn de bodem- en grondwater warmtepompen. De tarieven liggen best hoog, maar het rendement is uitstekend.

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas (bijv. AWB, Atag, Intergas, Nefit, Remeha). Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een full-electric oplossing. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht.

warmtepomp installateurs Vrouwenpolder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp laten plaatsen in Vrouwenpolder

Vrijwel iedereen is vooral nieuwsgierig: wat kost een warmtepomp? Hiervoor dien je een goede berekening te maken. Uitsluitend de prijs van het systeem is eigenlijk maar het begin. Zo krijg jij te maken met installatiekosten: de aansluiting en de specialist kosten uiteraard geld. Daarnaast is er een subsidieregeling die je weer kunt aftrekken van de prijs. Het gasverbruik wordt minder echter nemen de stroomkosten wel toe. Alle vormen van kosten en baten moet je in overweging nemen om de kosten – en belangrijker – de terugverdientijd van een warmtepomp plaatsen in Vrouwenpolder te ontcijferen.

Type warmtepomp Prijs pomp Uitvoerder Subsidie Terugverdientijd
Ventilatie (lucht-lucht) €3900 €1100 €1800 4,5 jaar
Lucht-water €6000 €1900 €2700 7,5 jaar
Bodem-water €14000 €4600 €3200 10 jaar
Water-water €18000 €5200 €5300 18,5 jaar

Heb ik recht op subsidie in de gemeente Veere?
Straks moeten we gasvrij wonen. Het duurt dus niet lang, en dan moeten veel woningen wijken naar andere vormen van energie (warmtenet). De regering geeft (ook in de gemeente Veere) gulle subsidies voor warmtepompen en zonneboilers in juni 2024. Kom in actie! En gebruik deze gulle subsidieregeling. In veel gevallen krijg je 20% tot 50% van de initiële investering. Tip: subsidie warmtepomp Vrouwenpolder kun je enkel aanvragen voor producten die zijn uitgekozen door het RVO (ISDE Apparatenlijst Warmtepompen juni 2024).

De subsidie voor warmtepompen ligt tussen de €2200 tot €4750. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk en type, vermogen en energielabel. De minimale subsidie is €1.000. Bij elke kW extra vermogen verdien je €100 extra. Hoe dien ik mijn subsidieaanvraag in? Dit kan allemaal via RvO.nl. Hier upload je een foto of scan van de factuur. Een voorbeeld: de Stiebel-Eltron WPL 24 A SR (236415) staat gelijk tot €2.900,00 subsidie en m.b.t. de Clivet WSN-XIN 91 krijg je subsidie tot €2.350,00.


Maak je woning energieneutraal met zonnepanelen in Vrouwenpolder

Steeds meer Nederlanders willen een energieneutraal huis. Woningen zonder gasaansluiting zijn toekomstbestendig. Warmtepompen zijn een uitstekende eerste fase. Evengoed, deze systemen hebben een hoog stroomverbruik. Wanneer je deze stroom zelf opwekt met zonnepanelen, dan kun je het energieverbruik nog verder reduceren. Niet langer betalen voor energie! Tegenwoordig liggen de prijzen voor zonnepanelen lager en er zijn voldoende specialisten. Zonnecellen worden goedkoper, en gaan langer mee. De terugverdientijd wordt zo korter. Een zonneboiler kan jou ook helpen op weg naar een energieneutraal huis. Zoek ook naar warmtepomp in Oostdijk plaatsen.

Warmtepompboilers
Wat denk jij van een eigen warmtepompboiler aanschaffen? De boiler wekt energie op via lucht (ventilatie) in samenwerking met gewone stroom. Daardoor kan het systeem op verantwoorde wijze tapwater verwarmen. Dit is mogelijk middels ingebouwde compressors. Wat jij tegenwoordig betaald voor een warmtepompboiler varieert tussen de €2550 en €5000. Wat betreft de energiekosten: als basis neem je +/- €325 per 12 maanden. Zo’n elektrische boiler + zonnecellen is de ideale mix om de stroomkosten te drukken in de provincie Zeeland.

Besparen? Kom in contact met specialisten

Niet alleen voor nieuwbouw, ook oudere woningen